Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Επιδρομή του ΣΔΟΕ σε Λεπενού, Ξηρόμερο και Βάλτο για "παράνομο" καπνό


Έφοδο έκανε χθες το απόγευμα το ΣΔΟΕ στη Λεπενού, σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr, όπου εντόπισε σε ένα από τα δυο σπίτια που έλεγξε ποσότητα καπνού που έφτανε τα 50 κιλά. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για τυχόν φασαρίες και συνοδεύονταν από ένα περιπολικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισαν χαβάνια, εργαλεία κοπής καπνού, σε δυο σπίτια. Από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο παράνομος καπνός κατασχέθηκε και αναμένεται να πέσουν πολύ αυστηρά πρόστιμα ...
Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε επιδρομή στις περιοχές όπου έχουν καλλιεργηθεί καπνά ενώ λέγεται ότι στα χέρια των ελεγκτών υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για πρόσωπα που πουλούν παράνομα καπνό. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται στις περιοχές του Βάλτου αλλά και του Ξηρομέρου, όπου όπως οι καταγγελίες αναφέρουν πωλείται παράνομα καπνός.
Είναι κοινό μυστικό άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου ότι πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν καπνό από περιοχές του Βάλτου αλλά ιδιαιτέρως από το Ξηρόμερο λόγω της καλής ποιότητας όπως υποστηρίζουν. Οι πληροφορία ότι κάποιος πουλά καπνό περνά εδώ και αρκετό καιρό από στόμα σε στόμα μα αποτέλεσμα ο παραγωγός να πουλά ο ίδιος στους πελάτες του, παράνομα, καπνό όπως λέγεται σε καλή τιμή.
Οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ λέγεται ότι μιλούν για μεγάλες ποσότητες παράνομου καπνού που διακινούνται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως οι καταγγελίες έχουν γίνει ανώνυμα αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. 
xiromeronews
agrinionet
google page rank