Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αλ Θανί, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και λόρδος Ρότσιλντ αγόρασαν θησαυρό ο οποίος κινδυνεύει να μετατραπεί σε άνθρακες!!!

Όλοι γνωρίζουμε για τους τρεις αυτούς ανθρώπους που έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην ευρύτερη περιοχή για να αγοράσουν πραγματικούς θησαυρούς. Επίσης όλοι έχουμε γίνει γνώστες μέσων των Μ.Μ.Ε. των σχεδίων τους για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού που πρόκειται να πραγματοποιήσουν.
Τα σχέδια του Εμίρη. Μεγαλόπνοο σχέδιο που πρόκειται να αλλάξει πολλά δεδομένα για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Εμίρης του Κατάρ στην χώρα μας. Παρά τις φήμες περί αγοράς ενός νησιού 4.200 στρεμμάτων για 5 εκατομμύρια ευρώ στο οποίο θα έχτιζε το προσωπικό του παλάτι, η αλήθεια είναι ότι ο Εμίρης σχεδιάζει επένδυση στην Οξιά. 

Σύμφωνα με το παλαιότερο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» το παρθένο σχεδόν νησί του Ιονίου επέλεξε ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι να μετατρέψει σε «art island». Νησί τέχνης και πολιτισμού θα γίνει το πανέμορφο νησί Οξιά, το οποίο προβλέπεται να γίνει σημείο αναφοράς για τον κόσμο. Η μεγάλη αυτή επένδυση, προβλέπεται να κοστίσει περί τα 250-300 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας.
Το σχέδιο του Εμίρη του Κατάρ για την δημιουργία ενός «νησιού τέχνης» τελεί υπό την αιγίδα της κόρης του, Μαγιάσα Μπιντ Χαμάντ αλ-Θάνι, η οποία έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για αγορά σπάνιων έργων τέχνης με σκοπό να βάλει το εμιράτο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη. Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία μουσείου, χώρου έκθεσης των έργων, αίθουσες εκδηλώσεων και αμφιθέατρο. Επίσης, θα αναπτυχθούν χώροι φιλοξενίας των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μπορούν να μείνουν στο νησί, να δημιουργούν και να εκθέτουν τα έργα τους. Μάλιστα τον σχεδιασμό της μεγάλης αυτής επένδυσης φέρεται να έχουν αναλάβει Έλληνες μηχανικοί και αρχιτέκτονες. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι επικεφαλής της ομάδας η οποία θα κάνει τις μελέτες για ολόκληρη την επένδυση θα είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο «ASSOCIATES», του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά κτίρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα σχέδια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Αγόρασε τον Σκορπιό για λογαριασμό της κόρης του Εκατερίνα.
Πληροφορίες στα Μ.Μ.Ε. αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης του νησιού ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι η 24χρονη Εκατερίνα το ήθελε όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς. Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει μεγάλα σχέδια για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο στο τουρισμό όσο και σε άλλους τομείς. Τα σχέδια του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ. Η έκταση στη θέση "Κεφάλι", λίγα λεπτά έξω από το κέντρο του Μεγανησίου, ανήκει στον λόρδο Τζέικομπ Ρότσιλντ. Μέρος του "παραδείσου" των 2.662 στρεμμάτων, που ο λόρδος αγόρασε στα τέλη του 2005 με σκοπό μα δημιουργήσει ένα πρότυπο οικισμό, ο οποίος θα έχει κατοίκους διάσημους απ’ όλο τον κόσμο. Ήδη τα έργα έχουν ξεκινήσει και είναι εμφανή για όποιον έχει περάσει από την περιοχή. Τα σχέδια του Ελληνικού Κράτους. Το Ελληνικό Κράτος δυστυχώς για άλλη μία φορά φαίνεται να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου με την υπογραφή 8 Yπουργών έφτιαξε την ΚΥΑ 2505, η οποία ορίζει την περιοχή από τις Εχινάδες στον Αστακό μέχρι τον Μύτικα στο Μαραθάκι (προς Πάλαιρο), τα νησιά Κάλαμο και Καστό μαζί με το νησί Άτοκος (ιδιοκτησία Τσάκου) και Φερμίκουλα (ιδιόκτητο και αυτό), ως βιομηχανική ζώνη με το όνομα Α3. Τρικυμία εν κρανίο!!! Δείτε την ζώνη όπως αυτή αποτυπώνεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παρατηρείστε ότι η επένδυση του Αλ Θανί είναι εντός της ζώνης Α3!!!, του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ απέχει κάτω από 3 ναυτικά μίλια και του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ 8 ναυτικά μίλια. Πραγματικά οι θησαυροί τους πρόκειται να γίνουν άνθρακες όταν δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, η ζώνη Α3, όπου εδώ θα παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Ελλάδας σε ψάρια ιχθυοτροφείου!!! Η σημερινή Κυβέρνηση μέχρι τώρα αδιαφορεί για την επίμαχη ΚΥΑ. Πέντε αναβολές έχει πάρει η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ γιατί η Πολιτεία δεν παρίσταται να εξηγήσει την νομιμότητα της ΚΥΑ. Τι να εξηγήσει τα ανεξήγητα; Μήπως την έφτιαξαν αυτοί; Σε γραφείο εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειας φτιάχτηκε.
Ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που φέτος πήγε αρκετά καλά και θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση αν δεν συνέβαινε αυτό, δέχεται ένα μεγάλο και ύπουλο χτύπημα στην περιοχή. Δείτε εδώ τι ανέφερε πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη». Αναζητείται λογική από όλους και ιδίως από τους Κυβερνώντες οι οποίοι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι….. Για να κάνετε να χατίρια ενός κλάδου, των ιχθυοκαλλιεργητών, καταστρέφετε τον τουρισμό της περιοχής. Φτιάξτε ένα πραγματικό χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών, και όχι αυτό το μαϊμού, για να μπορέσουν και οι δύο κλάδοι να αναπτυχθούν απρόσκοπτα προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων.
mytikaspress.blogspot.gr
google page rank