Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αφορισμοί και νεοκομματισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Από ένα προοδευτικό κόμμα εξουσίας πια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι θα περίμενε περισσότερα… σε όλους τους τομείς. Περισσότερα και διαφορετικά. Η αυτοδιοίκηση, για παράδειγμα, αποτελεί ένα πεδίο δράσης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, αντί της παλιάς συνταγής των κομματικών υποψηφίων και της ιδεολογικής αναμέτρησης, να εφαρμόσει μια άλλου τύπου πολιτική. Χωρίς δογματισμούς και αρτηριοσκληρωτικές αγκυλώσεις. Να αναζητήσει συνεργασίες, να αφήσει ακόμη-ακόμη την ίδια την κοινωνία να βγει μπροστά και να αναμετρηθεί με τον εαυτό της και τα προβλήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας.
Στο περιθώριο της χθεσινής διαδικασίας στο πάρκο, ζητήσαμε την άποψη της βουλευτού Μ. Τριανταφύλλου. Και την ρωτήσαμε απλά και κατανοητά αν χωράει ο κομματισμός στην αυτοδιοίκηση, μιλώντας για «χρίσματα» απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντησή της: «Αυτό που χωράει σίγουρα στα νέα δεδομένα της αυτοδιοίκησης δεν είναι καθόλου ο κομματισμός με την παλιά του μορφή. Ας μην ξεχνάμε τι συνέβαινε παλιότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν με αφετηρία κομματικά συμφέροντα δρούσαν οι διάφοροι «παράγοντες». Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Θα πρέπει σήμερα να μιλήσουμε για μια νέα συλλογικότητα, θα πρέπει οπωσδήποτε οι τοπικές κοινωνίες να σταθούν στα πόδια τους».
Αν σωστά ερμηνεύουμε, δηλαδή, υπάρχει ο παλιός κακός κομματισμός… και υπάρχει και ο καλός κομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ!!!!
Ο νέος είν’ ωραίος, ένα πράγμα, μόνο που δεν γίνεται έτσι…
agrinioreport
google page rank