Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Δύο φωτιές τα μεσάνυχτα στην Κωνωπίνα



Τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 6/7ης Ιουλίου 2012, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πυρκαγιές σε δύο εστίες και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, σε τοποθεσίες κοντά στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Παπαδάτου, Κατούνας, Κωνωπίνας.
Η φωτιές ξέσπασαν γύρω στις 11.45 περίπου ώρα της 6/7/2012  και έγιναν ευθύς αμέσως αντιληπτές από διερχόμενο χωριανό μας, ο οποίος ειδοποίησε τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας και τους χωριανούς μας, που κινητοποιήθηκαν άμεσα και με υπερπροσπάθειες έσβησαν τις φωτιές, πριν προλάβει να φτάσει στον τόπο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Το ευτύχημα ήταν, ότι επικρατούσε  πρόσκαιρη άπνοια στην περιοχή  και η κινητοποίηση των Κωνωπινιωτών, αν και μεσάνυκτα, ήταν ταχύτατη και αποτελεσματική με αποτέλεσμα να κατασβέσουν την φωτιά, πριν προλάβει να εξαπλωθεί προς τον πυκνόφυτο δάσος της περιοχής. 
Ωστόσο προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για τον τόπο και τον χρόνο που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές  καθώς έχει αποκλειστεί  η τυχαία ανάφλεξή τους.
Το δυσάρεστο είναι ότι, ορισμένοι ανεγκέφαλοι άνθρωποι επιμένουν στον παραλογισμό τους, χωρίς να   θέλουν να καταλάβουν… ότι η φωτιά που αυτοί βάζουν, μπορεί να κάψει και τους ίδιους !

Konopina Aitoloakarnanias
google page rank