Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Χρυσή Αυγή παίρνει θέση για την αγορά του ακινήτου στην Κατούνα για το βιολογικό καθαρισμό


Θέση για το θέμα της αγοράς του ακινήτου στην Κατούνα για την εγκατάσταση  της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων παίρνει και η Χρυσή αυγή με ανακοίνωση του Βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.


      Επισημαίνει πως: «Η αγορά του ακινήτου που προτίθεται να κάνει ο Δήμος με ποσό 214.000 € για 22 στρέμματα στην Κατούνα για ένα χωράφι με αντικειμενική αξία 36.000 €, είναι μια κλασική περίπτωση κομπίνας και εκβιασμού με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό, σε μια υπόθεση που εσκεμμένα αφέθηκε να συζητηθεί και να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, και σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν από την ένταξη στο ΕΣΠΑ» και τονίζει: 

"Η πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και εμού προσωπικά ως εκλεγμένος θεσμικός παράγοντας του νομού αλλά και του Ξηρομέρου, και η μοναδική λύση στο θέμα αυτό, είναι η άμεση εφαρμογή του νόμου περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εφόσον σαφέστατα πρόκειται για έργο κοινής ωφελείας. Ως συνέπεια της πρότασής μας, η πληρωμή του ακινήτου θα γίνει σύμφωνα με την τιμή μονάδος που θα ορίσει η δικαιοσύνη και με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου".
  Δείτε όλη τη σχετική ανακοίνωση, από την Χρυσή Αυγή:.....
          Από ημερών παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα της αγοράς ακινήτου στην Κατούνα Ξηρομέρου για την ανάπτυξη και κατασκευή του ομολογουμένως απαραίτητου έργου του βιολογικού καθαρισμού.
       Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στον τοπικό τύπο και σε ανακοινώσεις εκατέρωθεν  συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, αλλά και από τα πρακτικά του Δημ. Συμβουλίου της  21η Μαρτίου 2013 από τα οποία μπορεί να εξάγει κανείς αρκετά ''λαυράκια’’ παρανομίας, η αγορά του ακινήτου που προτίθεται να κάνει ο Δήμος με ποσό 214.000 € για 22 στρέμματα στην Κατούνα για ένα χωράφι με αντικειμενική αξία 36.000 €, είναι μια κλασική περίπτωση κομπίνας και εκβιασμού με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό, σε μια υπόθεση που εσκεμμένα αφέθηκε να συζητηθεί και να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, και σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν από την ένταξη στο ΕΣΠΑ.
        Λόγω της τροπής που πήρε η όλη κατάσταση, σε καμιά περίπτωση δεν θα αναπτύξουμε επί του παρόντος νομικά ζητήματα για τις υποφαινόμενες ατασθαλίες από όπου και αν προέρχονται, είτε αυτές αφορούν την τωρινή διοίκηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας είτε την προηγούμενη του Δήμου Μεδεώνος και επιφυλασσόμαστε για τα νομικά αυτά θέματα αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα αγοράς ακινήτου για το εν λόγω απαραίτητο έργο.
         Η πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και εμού προσωπικά ως εκλεγμένος θεσμικός παράγοντας του νομού αλλά και του Ξηρομέρου, και η μοναδική λύση στο θέμα αυτό, είναι η άμεση εφαρμογή του νόμου περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εφόσον σαφέστατα πρόκειται για έργο κοινής ωφελείας. 
Ως συνέπεια της πρότασής μας, η πληρωμή του ακινήτου θα γίνει σύμφωνα με την τιμή μονάδος που θα ορίσει η δικαιοσύνη και με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
        Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, εγώ ως βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, θα προσφύγω σε εισαγγελέα και θα ζητήσω την άσκηση διώξεων και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων θα εμπλακούν και θα υπογράψουν αυτήν την κατάπτυστα προκλητική αγορά, αλλά ακόμα και στην περίπτωση ματαίωσης του έργου με χρήματα του ΕΣΠΑ λόγω εσκεμμένης  κωλυσιεργίας από τους νυν ή τέως δημάρχους  και δημοτικούς συμβούλους που αναμείχθηκαν ύποπτα σε αυτήν την υπόθεση.
        Επιφυλάσσομαι δε του δικαιώματός μου, να θέσω άμεσα το θέμα ως ερώτηση και στον αρμόδιο υπουργό προς κάθε είδους διερεύνηση.

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

xiromeronews
google page rank