Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Διεκδικούν ο δήμος Αμφιλοχίας να μετονομαστεί σε Βάλτου και έχουν δίκιο.



Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» προκύπτει πως για κάποιους παραμένει ζητούμενο η  αλλαγή ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας   σε Δήμο Βάλτου. Το αίτημα αυτό είχε αρκετούς υποστηρικτές όταν ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης καταρτιζόταν ωστόσο τότε υιοθετήθηκε η ονομασία “δήμος Αμφιλοχίας”.
Έκτοτε υπήρξαν κάποιες πρωτοβουλίες όπως στις 22 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα,  όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση παραγόντων (κατά βάση μέλη Δ.Σ. Βαλτινών Συλλόγων της Αθήνας), με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών με αίτημα τη μετονομασία του Δήμου  από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου.

 Η δυσαρέσκεια εκφράζονταν είτε προφορικά σε πολλές συζητήσεις και συναντήσεις, είτε με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, είτε με ατομικές πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών Δημοτών και κατοίκων. Στη συνάντηση – σύσκεψη, αφού ακούσθηκαν οι εισηγήσεις όλων των μετεχόντων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με σκοπό να αναλάβει το συντονισμό, την οργάνωση και τον προγραμματισμό των προσπαθειών, καθώς και να προτείνει και υλοποιήσει και άλλες ενέργειες που θα βοηθούσαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πλέον η πρωτοβουλία επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών δημιουργήθηκε το Bloghttp://dimosvaltou.blogspot.gr/ όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Συντονιστικής επιτροπής . Επίσης μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και την άποψή τους μέσω μηνυμάτων αλλά και της ανοιχτής διαδικτυακής  ψηφοφορίας

http://www.agrinionews.gr

Υ.Γ. ΑΡΓΗΣΑΝ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 


google page rank