Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«Βούλιαξε» από κόσμο η Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου στο μεγάλο Γλέντι


Tο μεγαλύτερο γλέντι στην ιστορία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και ένα από τα μεγαλύτερα αυγουστιάτικα γλέντια (σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε σε κόσμο και το Γλέντι της Γουριώτισσας) πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα 19 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου με διοργανωτή τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας. 
     Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής που τραγούδησαν και χόρεψαν στο παραδοσιακό γλέντι, ενώ παράλληλα γεύτηκαν δωρεάν πεντανόστιμη ψητή προβατίνα...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...
    Καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τους χιλιάδες καλεσμένους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Ζορμπάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση είναι η δεύτερη του συλλόγου που γίνεται με επιτυχία στο χωριό και η μαζική συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι η ανθρώπινη επαφή, η επικοινωνία, η δημιουργία αποτελούν ανάγκη και ανακουφίζουν την δύσκολη καθημερινότητα και γίνονται ανάσα ζωής.
     Τη βραδιά ανέλαβε μουσικά το ανερχόμενο αστέρι στο κλαρίνο Νεκτάριος Κοκκώνης πλαισιωμένος με τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μας μουσικής, όπως ο Γιάννης Καψάλης και η Γιώτα Γρίβα, κρατώντας «αναμμένο» το κέφι του κοινού από τις 10:30 το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης. 
       Το κέφι ήταν  μεγάλο και το γλέντι κράτησε μέχρι την ανατολή του ήλιου και όλες οι γενιές ήταν παρούσες, με τη νεολαία να σέρνει το χορό και να σκορπά αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη διατήρηση των πολιτιστικών μας αξιών, ηθών και εθίμων.
Και του χρόνου!!









































xiromeronews
google page rank