Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗΣ: O ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ )


Με πρωτοβουλία της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και του τοπικού Συλλόγου Βάρνακα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 16/8/2013 εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αρχιστράτηγο Δυτικής Στερεάς του 1821 Γιώργο Βαρνακιώτη.
      Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλοι οι κάτοικοι του Βάρνακα (Δήμος Ξηρομέρου), όπου γέμισαν την πλατεία του χωριού.......
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Βασίλη Πολύζο, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βάρνακα και του προέδρου της Αμφικτιονίας Φίλιππα Ντόβα, οι οποίοι καλωσόρισαν τους φίλους και τις φίλες, τους χωριανούς που τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν λίγο και στον προδομένο στρατηγό του 1821 Γεώργιο Βαρνακιώτη.
       Στη συνέχεια οι σπουδαστές των εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας με συντονιστές τον Στυλιανό Ντίνο και τον Νώντα Νικάκη, παρουσίασαν με πολυμέσα, την ζωή, τις μάχες και τα γεγονότα της ιστορικής διαδρομής, της ηγετικής φυσιογνωμίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Γεώργιου Βαρνακιώτη, όπου με ένα μοναδικό και αυθεντικό τρόπο ανέλυσαν τα ιστορικά γεγονότα με πολλές αλήθειες και σημαντικές λεπτομέρειες, κατέρριψαν όλες τις κατηγορίες για δήθεν σχέση με τούρκους και Αλή –Πασά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους και στους μεγαλύτερους να μάθουν για την ηρωική μορφή του Βαρνακιώτη.
     Ήταν εκεί: Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Ηλίας Ταμπάκης, ο π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο π. Δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Κατσαούνης, ο Συμβολαιογραφος Νταής Νικόλαος, ο π. Αντιδήμαρχος Σπύρος Λύτρας,   ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Βαγγέλης Κουτιβής, ο εκπαιδευτικός Σπύρος Μήτσης, από το Σύλλογο εν Αθήναις Βονιτσάνων η Χριστίνα Βρακσατσέλη και ο Σπύρος Μπίτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίων Λιότσος Θεόδωρος, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία Λόγου και τέχνης ο Χρήστος Γαζέτας,  κ.α. 



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 













































ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Νο 3

google page rank