Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ -ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΠΟΤΑΜΙ: ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ

Η Νίκη Φούντα γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Βόνιτσα.
Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οικολογική/Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Αφού εργάστηκε σε πανεπιστημιακά προγράμματα στην γείτονα χώρα, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δούλεψε ως συνεργάτης σε μεγάλα αρχιτεκτονικά/μελετητικά γραφεία (Αλέξανδρος Τομπάζης, pps engineering), ενώ παράλληλα απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Περιβάλλοντος.
Κατέχει, ακόμα, πτυχίο Δημοσίων Σχέσεων (ΕΕΔΕ), Ανωτέρας Βιολιού, Αρμονίας της Μουσικής, Ιστιοπλοΐας και Κλασσικού Χορού. Τα τελευταία χρόνια είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ένταξη των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και στην συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων. Από το 2007 διατηρεί γραφεία αρχιτεκτονικών μελετών σε Αθήνα και Βόνιτσα με εξειδίκευση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).
Τον Μάιο του 2012, την πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα, εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, όπως και στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Η μετέπειτα κοινοβουλευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών της Βουλής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων. Τον Δεκέμβρη του 2014 ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι.

google page rank