Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΚ EYROTEAM ΚΑΙ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ"ΣΕ ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΒΟΝΙΤΣΑ


Πλήρως προβληματισμένοι  εμφανίζονται οι άνεργοι καταρτιζόμενοι του σεμιναρίου του ΚΕΚ Euroteam , που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό. Πρόκειται για επιδοτούμενο σεμινάριο που έλαβε χώρα σε Βόνιτσα και Κατούνα, τα επονομαζόμενα ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟΠΣΑ) που αφορούσαν δράσεις στήριξης –Κατάρτισης 80 ανέργων στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας που πραγματοποίησε το ΚΕΚ Euroteam μαζί με την σύμπραξη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» και διήρκησαν από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν διάρκειας 90 ωρών, με 56 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 34 ώρες  πρακτική άσκηση.
  Σύμφωνα με τους καταρτισθέντες, μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, ενώ με βάση το συμφωνητικό που είχαν υπογράψει, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος θα γινόταν σε χρονικό διάστημα 2 μηνών από τη λήξη του προγράμματος (14/10/2014) και εφόσον το ΚΕΚ έχει λάβει τη β’ δόση χρηματοδότησης του υποέργου. Το ποσό που οφείλεται στον καθένα, είναι 450 ευρώ μικτά. Όπως μας επεσήμαναν, αρχικώς απευθύνθηκαν στο ΚΕΚ Euroteam για να πληροφορηθούν για την καθυστέρηση των χρημάτων τους, αφού μετά τις αρχικές υποσχέσεις από την εταιρεία που δεν τηρήθηκαν, δε βλέπουν πλέον καμιά ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση.
 Είναι ένα αίτημα αναγκαίο από όλους τους νέους που συμμετείχαν και ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε χρειάζεται την στήριξη μας και την διαλεύκανση του θέματος.





google page rank