Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αγχωτική νίκη για τον ΑΟ Πλαγιάς εναντίον της Καρυάς με 3-1

Αγχωτική νίκη για τον ΑΟ Πλαγιάς εναντίον της  Καρυάς με 3-1 στη γειτονική Πλαγιά. Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, σε ένα πολύ καλό παιγνίδι με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, με τους γηπεδούχους όμως να είναι πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. 
Ο ΑΟ Καρυάς άνοιξε το σκορ και κράτησε μέχρι το 70’ όπου και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Από ‘κει και πέρα φάνηκε πως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τους φιλοξενούμενους που έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δέχθηκαν άλλα δύο τέρματα μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Πολύ καλή εμφάνιση του Στάθη Κατωπόδη που έβαλε την ομάδα του μπροστά και προσπάθησε για περισσότερα γκολ, αλλά λίγο η τύχη, λίγο ο τερματοφύλακας της Πλαγιάς δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει και πάλι. Από την άλλη πλευρά οι Βάσκοι που ξεκίνησαν χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους Μωραΐτη Β. και με 3 αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών, ανταποκρίθηκαν σχετικά καλά και έσωσαν την παρτίδα με γκολ του Μαχαλιώτη Αντρέα που έγραψε το 2-1 λίγο πριν από τη λήξη, στην παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα του ΑΟ Πλαγιάς.
Η Καρυά προηγήθηκε στο 24ο λεπτό, όταν ο Γκούμας από δεξιά, σέντραρε σχεδόν από τη γραμμή του άουτ και ο Κατωπόδης με βολ πλανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κάποια μακρινά σουτ των Κατωπόδη και Νταλάρδα στη συνέχεια δεν ανησύχησαν τον Καταγή.
Στο Β’ μέρος και με την προσθήκη του Μωραΐτη Β. η Πλαγιά άρχισε να συνέρχεται, να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση και να ζητά το γκολ.  Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 58’με σουτ του Μωραΐτη Ι. να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κορφιάτη. Η Πλαγιά απείλησε και πάλι, με Μαχαλιώτη αυτή τη φορά, του οποίου η κεφαλιά έπειτα από κόρνερ σταμάτησε πάνω στα σώματα των αμυντικών.
Στο 70ό λεπτό η Πλαγιά βρήκε δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Μωραΐτης Β. έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σταμουλάκης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.
Η Καρυά με επιθετική αιχμή τον Κατωπόδη δεν το έβαλε κάτω και απείλησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, στο 82’ όταν ο έμπειρος επιθετικός με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα ξυστά άουτ.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΑΟ Πλαγιάς κέρδισε κόρνερ. Ο Καταγής Π. εκτέλεσε και ο Μαχαλιώτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Στο 86ο λεπτό λίγο έλειψε να έρθει το ματς και πάλι στα ίσια, όταν ο Κατωπόδης μετά από ατομική προσπάθεια και αφήνοντας πίσω του δύο αμυντικούς της Πλαγιάς εξαπέλυσε μια βολίδα με τροχιά προς το παραθυράκι του Καταγή. Ο Καταγής με άλμα που θα ζήλευε και άλτης κατάφερε να μπλοκάρει και να κρατήσει το 2-1.
Τον επίλογο σε αυτή την περιπέτεια έβαλε ο Μωραΐτης Β. όταν εκμεταλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε προ του Μπίτα που έτρεξε να καλύψει.
«Κρατάμε την καλή προσπάθεια και πάμε να παλέψουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά την λήξη.
ΑΟ Πλαγιάς (Δ. Παπαδόπουλος)
Καταγής Γ., Καταγής Π., Βερύκιος(46’Μωραΐτης Β.), Παξινός, Κατσαβριάς(50’ Μπουρδάρας Ε), Μωραΐτης Γ.,Σταμουλάκης Γ., Μωραΐτης Ι.,Σταμουλάκης Σ., Φραγκολιός, Μπουρδάρας Ζ.

ΑΟ Καρυας (Κ. Παπαδόπουλος)
Κορφιάτης Δ., Μπουρσινός(67’Κατωπόδης Ε.), Χαλκιόπουλος Π.(46’ Χαλκιόπουλος Σ), Σάντας, Κερασοβίτης, Νταλάρδας, Μπίτα, Παπάς, Σκέμπι, Κατωπόδης Ε., Κορφιάτης Π.
google page rank