Ετικέτες

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΒΟΝΙΤΣΑ

 Είναι πουλιά με πολύ αναπτυγμένη την ανθρωποφιλία και αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια που η φωλιά τους βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο σε ψηλό σημείο. Με τον τρόπο αυτό ελέγχουν και παρατηρούν τους κινδύνους των νεοσσών τους κυρίως από τα αρπακτικά πουλιά.
Επιλέγουν τα χωριά μας  να ζήσουν και να αναπαραχθούν λόγω των ιδανικών περιβαλλοντικών συνθηκών. Στα βοσκοτόπια και στα χωράφια αναζητούν την τροφή τους. Τρέφονται κυρίως με φίδια, βατράχια, σαύρες, σκουλήκια, ποντίκια, ψάρια και έντομα.
Από τα πρώτα πράγματα που κάνει μόλις έρθει είναι να προετοιμάσει την φωλιά του, όπως και πέρσι έτσι και φέτος ήρθαν σε στύλο της ΔΕΗ στην Πλαγιά και θα προσπαθήσουν αλλιώς θα φύγουν σε λίγες μέρες.
Στην Βόνιτσα ήρθαν πάλι στην φωλιά τους που έφτιαξαν και στήριξαν οι κάτοικοι και οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ στην διασταύρωση για Λευκάδα.
Τα δυο πουλιά συνεργάζονται για την κατασκευή της φέρνοντας το αρσενικό τα υλικά και το θηλυκό αναλαμβάνει το πλέξιμο. Στα εξωτερικά τοιχώματα της φωλιάς βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο και φωλιάζουν μικρότερα εντομοφάγα πουλιά που καθαρίζουν την φωλιά από τα παράσιτα.

 ΒΟΝΙΤΣΑ↓↓↓↓