Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Συναντήσεις του Κώστα Καραγκούνη στην Θεσσαλονίκη

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ.  Κωνσταντίνος Καραγκούνης, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συναντήσεων του στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, πλαισιωμένος από τον Βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, κ. Κουτσούμπα Ανδρέα καθώς και Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Δέλλιο.   Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε σημαντικά νομικά ζητήματα, σε θέματα του Πανεπιστημίου καθώς και της επικαιρότητας. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο όπου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφετών, κ. Τσαλαπόρτα Αντώνιο.  Συναντήθηκε επίσης με όλους τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.  Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των δικαστηρίων και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη διοικητικού προσωπικού αλλά βεβαίως και δικαστικών λειτουργών, αφού υπάρχουν τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις.  
Συζητήθηκε επίσης η επέκταση των δικαστηρίων με αξιοποίηση παρακείμενων κτηρίων αφού υπάρχει έλλειμμα σε αίθουσες.  Η συζήτηση του κ. Καραγκούνη με τους προέδρους και εισαγγελείς περιστράφηκε γύρω από τα καθημερινά προβλήματα και τις δικονομικές αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να επιταχυνθεί η απονομή Δικαιοσύνης.
Τέλος, επίσκεψη πραγματοποίησε και στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Βαλεργάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ.  Εκεί έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι.  Ο κ. Καραγκούνης ανέλυσε κάποιες από τις πτυχές των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ όπως ήταν φυσικό, η κριτική όλων επικεντρώθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης, που επέβαλε εξοντωτικές εισφορές και φορολογικές επιβαρύνσεις σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.   

google page rank