Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Live: Απαντά στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία ο Μάριος Σαλμάς

Με το θέμα της υπόθεσης των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας.
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κατέθεσε ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος. Σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Μάριος Σαλμάς και είναι πιθανόν να καταθέσει και ο Μάκης Βορίδης.
Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην Επιτροπή:
Βάσει των εγγράφων που παρουσίασε η «Εφημερίδα των Συντακτών», δημοσιεύτηκε πως ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε κατά χιλιάδες ευρώ από τη συγκεκριμένη υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εκτός του Μάριου Σαλμά, δια των υπογραφών τους ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς και η προηγούμενη Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο τότε πρόεδρός του, καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ.


Ο κ. Σαλμάς αναμένεται να απαντήσει αναλυτικά για αρκετή ώρα στα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε για την διερεύνηση αυτών των υποθέσεων. Ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός, τονίζει σε κάθε περίπτωση πως οι ενέργειες του ήταν απολύτως νόμιμες , ειδικά ως προς το θέμα των κοστολογήσεων. Μόλις χθες Τετάρτη ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης έκανε γνωστό πως το Υπουργείο θα κινηθεί  νομικά για να διεκδικήσει τα ποσά που υποστηρίζει πως ζημιώθηκε το κράτος, από τις φερόμενες υπερκοστολογήσεις.
agriniopress
google page rank