Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ναυάγιο Παλαίρου: Ποινή φυλάκισης που ξεπερνά τα 100 χρόνια σε κάθε κατηγορούμενο

«Ξαναζωντάνεψε» την Τρίτη το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αγρινίου, η υπόθεση με το πολύνεκρο ναυάγιο της Παλαίρου, που τον Νοέμβριο του 2013 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 27 αλλοδαποί, επιβιβάστηκαν σε σκάφος από την Πάλαιρο, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να αναζητήσουν εκεί μια καλύτερη ζωή, ωστόσο το ταξίδι τελείωσε νωρίς όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 άτομα ανάμεσά τους και τέσσερα μικρά παιδιά!
Αρχικά, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο Έλληνες αδέρφια από το Ξηρόμερο, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος, είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 162 χρόνων, όμως, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου εκτιτέα για τον καθένα είναι τα 25 χρόνια.
Την Τρίτη, οι ποινές που αποδόθηκαν επί της ουσίας δεν μεταβλήθηκαν και συγχωνεύτηκαν μαζί με τα χρόνια που ήδη βρίσκονται οι καταδικασθέντες στην φυλακή του Κορυδαλλού στα 101 χρόνια έκαστος. Έτσι λοιπόν, έκλεισε μία από τις πλέον πολύκροτες δικαστικές υπόθεσης των τελευταίων ετών στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Τρίτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα.
Eφημερίδα «Συνείδηση»
google page rank