Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

O Βελόπουλος που ξεπέρασε το 4%, πουλάει «χειρόγραφες» επιστολές του Ιησού

Με αφορμή την δυσάρεστη έκπληξη των Ευρωεκλογών και το ποσοστό που συγκέντρωσε η Ελληνική Λύση, το Gazzetta.gr θυμάται το μίνι αφιέρωμα που είχε κάνει στον Κυριάκο Βελόπουλο.
Μπορεί η πτώση της Χρυσής Αυγής να ήταν το ευχάριστο γεγονός των Ευρωεκλογών, όμως το συναίσθημα της χαράς μετριάζεται, καθώς την ίδια ώρα ανέβαινε ένα άλλο ακροδεξιό κόμμα, αυτό της Ελληνικής Λύσης.
Με αφορμή λοιπόν την παρουσία της στη νέα Ευρωβουλή και τις βάσιμες -δυστυχώς- ελπίδες που έχει πλέον για είσοδο και στο ελληνικό κοινοβούλιο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, είπαμε να θυμηθούμε ένα μίνι αφιέρωμα που είχαμε κάνει στον Κυριάκο Βελόπουλο...
Τον άνθρωπο που πουλάει χειρόγραφα του Ιησού και μαντζούνια για την τριχόπτωση, την ώρα που ο ίδιος έχει φαλάκρα.
Αναλυτικά το αφιέρωμα του Gazzetta.gr από τις 26 Φεβρουαρίου...
Μπορεί στις δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το ενδιαφέρον των περισσότερων να μονοπωλείται από την μάχη ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας για την πρωτιά, όμως μία ακόμη σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί από τα μικρότερα κόμματα για την επίτευξη του πλαφόν του 3% την είσοδό τους στην Βουλή.
Ένα από αυτά εμφανίζεται να είναι το κόμμα της Ελληνικής Λύσης με επικεφαλής τον Κυριάκο Βελόπουλο, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται να συγκεντρώνει καλές πιθανότητες για την επαύριο των εκλογών.
Βέβαια, το κόμμα του πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν προήλθε από παρθενογένεση ούτε μπορούμε να πούμε ότι μας εκπλήσσει με τις θέσεις του για μία σειρά ζητημάτων.
Με πρωτομετωπίδα τον αγώνα για την μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο σχηματισμός του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος αρέσκεται στο να δίνει πολιτική στέγη στους αποχωρήσαντες από άλλα ακροδεξιά κόμματα, όπως την Χρυσή Αυγή, έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει από σχηματισμούς ίδιας ιδεολογικής αφετηρίας και να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.
Η ίδια η «πολιτική» σταδιοδρομία αλλά και τα λεγόμενα του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, άλλωστε, μαρτυρούν λίγο ως πολύ το ποιόν και τις στοχεύσεις του κόμματος, το οποίο με όχημα τον «αγώνα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών» καταφέρνει να βάλει κάτω από το χαλί τις θέσεις του για θέματα όπως το προσφυγικό και την οικονομία, ρίχνοντας ουσιαστικά στάχτη στα μάτια των απογοητευμένων ψηφοφόρων, που σπεύδουν να ενταχθούν στις γραμμές του.
Από τα αυθεντικά χειρόγραφα του Ιησού στα μαντζούνια για την τριχόπτωση
Θα ήταν λάθος να αναφέρουμε ότι η πολιτική σταδιοδρομία του Κυριάκου Βελόπουλου ξεκίνησε από την ένταξή του στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς οι ασταμάτητες τηλεοπτικές του εμφανίσεις μας προϊδέασαν από πολύ νωρίς για όσα θα βλέπαμε στην συνέχεια της καριέρας του.
Εκπομπές τηλεπώλησης και συνομωσιολογίας που έθεταν στο στόχαστρο όσους δεν χωρούσαν στο αφήγημα του ακροδεξιού πολιτευτή, τον ανάδειξαν σιγά σιγά σε μία από τις πιο γραφικές αλλά ταυτόχρονα κι αναγνωρίσιμες φιγούρες του ακροδεξιού χώρου, φήμη που ήταν αρκετή για να του χαρίσει μία θέση στη Βουλή (αρχικά το 2007 και ξανά το 2009), καθώς οι ψηφοφόροι της Β' Θεσσαλονίκης, συνεπαρμένοι από τις θέσεις του Βελόπουλου για τα χερουβείμ και τα νεφελίμ, σηκώθηκαν από καρέκλες, ντιβάνια και κρεβάτια και τον έστειλαν συστημένο στο Κοινοβούλιο.
Η συνέχεια, βέβαια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η εκλογική καταβαράθρωση του ΛΑΟΣ τον έφερε στην πόρτα της εξόδου και σε σύγκρουση με τον μέντορά του Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ δεν άργησε να βρει νέα προσωρινή πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία από όπου κι αποχώρησε το 2015 για να ιδρύσει το 2016 τον δικό του (ολόδικό του) πολιτικό σχηματισμό: την Ελληνική Λύση.
Όμως επειδή οι παλιές καλές συνήθειες δεν κόβονται τόσο εύκολα, ο Θεσσαλονικιός πολιτικός συνέχιζε απρόσκοπτα να ταΐζει σανό τους ψηφοφόρους του, με τις περίφημες πλέον χειρόγραφες επιστολές του Ιησού να του χαρίζουν μία περίοπτη θέση μεταξύ των πιο γραφικών στιγμών της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ αλησμόνητη παραμένει κι νέα του απόπειρα προώθησης προϊόντων εναντίον της τριχόπτωσης, την οποία μάλλον ο ίδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να δοκιμάσει στον εαυτό του, αν κρίνει κανείς από τις πρόσφατες φωτογραφίες του. 
google page rank