Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ορίστηκε ο 20ς Άκτιος Δρόμος στις 6 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 20ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων ,τον 5ος αγώνα πόλης των 5 χλμ και τον 1ο αγώνα των 10.000 χλμ που θα ξεκινήσει από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Ο 20ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας ( δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη ).
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας.
Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο τα τελευταία χρόνια γίνεται και ο δρόμος των 5.000 μέτρων αλλά και των 1.000 μέτρων για μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ετών ).
Ο αγώνας των 1.000 μέτρων θα ξεκινήσει στις 11:45 από την παραλία της Βόνιτσας ( από το ύψος του Δημαρχείου ) και θα κατευθυνθεί προς τον χωματόδρομο (γύρω του Κάστρου - περιοχή Χώρα) . Θα στρίψει στο τέρμα του χωματόδρομου με κατεύθυνση τον πάνω δρόμο περιμετρικά του Κάστρου , πάλι προς την παραλία.

Ο αγώνας των 5.000 θα ξεκινήσει στις 9:05 από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας .

Ο Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5.000 μέτρα περιλαμβάνει. Το γύρω του Κάστρου ( περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας .

Τα 5.000 μέτρα είναι μια ευκαιρία μαζικής συμμετοχής για τις οικογένειες της πόλης μας ( και τον όμορων πόλεων και χωριών ) αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόνιτσας .
Ο αγώνας των 10.000χλμ θα ξεκινήσει στις 9:10 από την διασταύρωση ( Πρέβεζας - Λευκάδας - Βόνιτσας) του χωριού Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με κατεύθυνση την Βόνιτσα. Ο αγώνας των 10.000 θα ακολουθήσει τον 
δρόμο Άγιο Νικόλαο–Βόνιτσας και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας
(διαδρομή του ημιμαραθωνίου από το 10 χλμ έως τον τερματισμό )
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://forms.gle/JfndZR92R4i8pSK36

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο site: http://aktiosdromos.blogspot.com



google page rank