Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

“Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία”

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη
Θέμα : “Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία”
Κύριε Υπουργέ,
Οι παραγωγοί της βιολογικής κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε απόγνωση. Η πληρωμή των ενισχύσεων για τα βιολογικά προϊόντα, καθυστερεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται πλήρως ο οικονομικός τους προϋπολογισμός. Με τις τιμές μάλιστα του γάλακτος και του κρέατος να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, το πρόβλημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις. 
Σημειώνεται δε, ότι η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις νομών πανελλαδικά όπου ακόμη εκκρεμούν οι πληρωμές των βιολογικών, χωρίς να διαφαίνεται μέχρι σήμερα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή τους.
Με τα δεδομένα αυτά, οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν από το Υπουργείο σαφείς απαντήσεις για την παρατηρούμενη καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά και κυρίως για το σχεδιασμό του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος και την άμεση καταβολή των ενισχύσεων.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
Που οφείλεται η καθυστέρηση στην πληρωμή των ενισχύσεων για τη βιολογική κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία;
Έχουν αντιμετωπιστεί οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την καθυστέρηση; Πότε προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθεί εντέλει η πληρωμή τους;
Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα δεν θα συνεχιστούν και στο μέλλον; Έχει προβλεφθεί η λήψη κατάλληλων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
google page rank