Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ανησυχία στην Κατούνα και στην περιοχή του Αγρινίου- Σε πλήρη εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών των ποδοσφαιριστών

Εύλογη είναι η ανησυχία που έχει προκύψει στο Αγρίνιο μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη, και τα δύο στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, τον Παναιτωλικό.
Ειδικότερα, θετικοί στον covid-19 έχουν διαγνωσθεί μετά από εργαστηριακούς ελέγχους δύο μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίχως να έχουν γίνει επισήμως γνωστά τα ονόματά τους ακόμη. Αμφότεροι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχει τεθεί σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναιτωλικού έχει δώσει ήδη δείγματα για επανέλεγχο ενώ σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε και ο ΕΟΔΥ με την πολιτική προστασία. Συγκεκριμένα, άνθρωποι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν με τα μέλη του Παναιτωλικού που είναι θετικά στον ιό και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Στη διαδικασία της ιχνηλάτησης ακολουθείται ένας συγκεκριμένος αλγόριθμος, ο οποίος και διαμορφώνεται από το είδος και το χώρο της επαφής (ανοικτός ή κλειστός), καθώς και τα μέτρα προστασίας που τηρούνταν. Άνθρωποι του ΕΟΔΥ μιλώντας στο agriniopress εκτιμούν ότι είναι πιθανό να προκύψουν και νέα κρούσματα από την ιχηλάτηση, ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός, διότι απλούστατα ο ιός δεν διασπείρεται με μία… ματιά.

Σε καμία περίπτωση δεν προδικάζεται έντονη διασπορά καθώς το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναιτωλικού βρισκόταν σε άδεια και οι όποιες επαφές υπήρξαν σχετικά περιορισμένες.

Από εκεί και πέρα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σε ότι αφορά την περιοχή μας, έχουν λάβει εντολή να θέσουν ως προτεραιότητα τους ελέγχους στις μονάδες παραγωγής τροφίμων, μετά και τα κρούσματα που βρέθηκαν σε όμοια μονάδα στην Καβάλα.

Τέλος, τους ελέγχους των υγειονομικών που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους άδειες θα αναλάβει το νοσοκομείο Αγρινίου.
https://www.agriniopress.gr/

google page rank