Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟΨΕ KAI ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΙΩΝ


Κατολισθήσεις, αποκλεισμοί κτηνοτρόφων στο περγαντί, πλημμύρες, διακοπή ρεύματος και παραλίγο τραυματισμοί από δένδρα σε κατοικημένες περιοχές ήταν τα χαρακτηριστικά της πρωτοφανούς για την εποχή κακοκαιρίας που έπληξε χθες το βράδυ όλη την Δυτική Ελλάδα αλλά και το δήμο μας. Μάλιστα τα μηχανήματα του δήμου εργάζονταν όλη νύχτα για να αποκαταστήσουν τους δρόμους που είχαν πλημμυρίσει και όχι μόνο!!!
Η μεγάλη καταιγίδα άρχισε από χτες το πρωί στην περιοχή μας και έπληξε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία. Αστραπές και βροντές άνοιξαν οι ουρανοί!!!
Νύχτα δύσκολη για τους κατοίκους του Ξηρομέρου...
Οι διακοπές ρεύματος ήταν συχνές, κάηκαν πολλές τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές  και ηλεκτρικές συσκευές.
Έπεσαν πολλά δένδρα σε κατοικημένες περιοχές όπως στην Βόνιτσα και κυρίως στην περιοχή της Χώρας, με κίνδυνο να έχουμε ατυχήματα. Ευτυχώς που ήταν νύχτα και δεν κυκλοφορούσε κόσμος και έγιναν ζημιές μόνο σε αυτοκίνητα. Επίσης δένδρα έπεσαν και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Στην Κατούνα μάλιστα αναφέρθηκε πως στην τράπεζα χάλασαν τα μηχανήματα και αποκαταστήθηκε η ζημιά κατά το μεσημέρι. Τέντες καταστημάτων καταστράφηκαν.
Στην Πλαγιά ο χείμαρρος ξεχείλισε. Είχαμε διακοπές ρεύματος στα Παλιάμπελα, Μοναστηράκι, Βόνιτσα, Θύρρειο, Κατούνα και σε άλλα πολλά χωριά.
Στην εθνική οδό Βόνιτσας - Λευκάδας στο ύψος της διασταύρωσης με την Πλαγιά –Περατιά  είχαμε κατολισθήσεις και κλείσιμο του δρόμου.
Επίσης στους αγροτικούς Δρόμους Μοναστηράκι –Βάτου φερτά υλικά έκλεισαν το δρόμο.  
Το ίδιο έγινε σε σημείο του δρόμου της περιοχής Παλαίρου – Πογωνιάς. Επίσης στην παραλία της Παλαίρου ξεχείλισε ένας κεντρικός υπόνομος.
Στη Βόνιτσα πάλι στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου είχαμε υπερχείλιση αυλάκων και χειμάρρων με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.
Υπερχείλιση είχαμε και του ξεροπόταμου στην περιοχή που είναι το παλιό χωριό του Δρυμού σε δυο μεριές με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κτήματα και καλλιέργειες με φερτά υλικά και πέτρες.
Στο Περγαντί αποκλείστηκαν  κτηνοτρόφοι μιας και έκλεισαν οι αγροτικοί δρόμοι από τους χείμαρρους, όπως και στα παλιά Αχυρά.
Επίσης πρόβλημα υπήρξε και στο δρόμο Κατούνα –Σαμάρι σε ένα σημείου από κατολισθήσεις. Μεγάλα προβλήματα πάλι είχαμε στον Κάμπο της Κατούνας, στο Λουτράκι, στο δρόμο Λουτράκι – Κατούνας όπως και στο δρόμο Τρύφου – Λουτράκι. Ο Φούντος έσπασε στο Λουτράκι όπως έκλεισε και η εθνική οδός στο ύψος του Δρυμού. Πάρα πολλοί αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν.
Σε όλα αυτά τα συνεργεία του Δήμου της ΔΕΗ και των άλλων υπηρεσιών κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και είναι σε επαγρύπνηση. 
google page rank