Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Λέκκας για σεισμό: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Το επίκεντρο στο ρήγμα Οζερού που μπορεί να δώσει μέχρι 5,5 ρίχτερ.
20Eύλογη ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Δυτικής Ελλάδας η ισχυρή σεισμική δόνηση της κλίμακας των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα στην υποθαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού, ελάχιστα χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία. Το ευτύχημα είναι πάντως πως-προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος άλλωστε έχει «χαρτογραφήσει» διεξοδικά και γνωρίζει τον αιτωλοακαρνανικό χώρο. «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» υπογραμμίζει ο κ.Λέκκας αναφέροντας πως το επίκεντρο του σεισμού είναι πάνω στο ρήγμα Οζερού που έχει κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο και μπορεί να δώσει σεισμούς μέχρι 5,5 ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα η μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή και καθησυχαστική και η χθεσινή δόνηση δεν σχετίζεται με τους σεισμούς της ευρύτερης περιοχής όπως αυτές του Κορινθιακού κόλπου . Οι επιστήμονες φυσικά και ο Οργανισμός  Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (αντιπρόεδρος του είναι ο κ.Λέκκας) παρακολουθούν το φαινόμενο.

google page rank