Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ(29/10/2014) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Οι «Δράσεις Στήριξης – Κατάρτισης Ανέργων στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας» είχαν παρουσιαστεί στην αίθουσα «ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ» στη Πάλαιρο την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου από τη Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑ».
Στην Α.Σ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ  ΕΡΓΑΣΙΑ μετείχαν  9 φορείς:  Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόνιτσας, οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, η ΝΕΣΤΟΣ ΑΤΑΠ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτίου, HARCOS Ε.Π.Ε., ΚΕΚ EUROTEAM, ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.
Την ημερίδα είχε ανοίξει ο Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας και Πρόεδρος της Σύμπραξης Ευθ. Φερεντίνος, ο οποίος είχε τονίσει την σημασία της ουσιαστικης στήριξης των 80 άνεργων μέσα από τη δικτύωση και την ανάπτυξη συνεργειών.
Ο υπεύθυνος του Πρόγράμματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Μάριος Αλεξόπουλος τοποθέτησε το ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων αυτών στη προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας μέσα από δράσεις τοπικής ανάπτυξης.
Η λογική των δράσεων, όπως παρουσιάστηκε από τον Διαχειριστή Νίκο ΛΙΑΠΗ, εδράζόταν  στον αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής και τις συνέργειες με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας (τουρισμός, περιβάλλον, πολιτισμός).
Η λογική αυτή, σύμφωνα με τον  Υπεύθυνο Φυσικού Αντικειμένου Γιάννη Πραμαγκιούλη, θα μπορούσε να εξειδικευτεί στη δικτύωση και συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων, στη μεταφορά καλών πρακτικών μέσα από ημερίδες και ταξίδια μελέτης, στην προώθηση της ιδέας της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων - δυνητικών πελατών και στη κατάρτιση των ωφελουμένων σε θέματα «Τυποποίησης και Προώθησης στην Αγορά των Αγροτοκτηνοτροφικών Προϊόντων» και «Λειτουργίας Σύγχρονων Υπηρεσιών».
http://palairosnews.blogspot.gr/2013/11/blog-post_22.html#more
Στόχος ήταν η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων νέας μορφής (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί)  και υποστήριξη και στη δημιουργία του «Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα είναι μόνιμος θεσμός στην περιοχή, με σκοπό την εργασία στη περιοχή και τη πληροφόρηση και βοήθεια σε θέματα δημιουργίας και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρήσεων, όπως είχε τονίσει ο υπεύθυνος έργου της HARCOS Ε.Π.Ε. Δημήτρης Άσπρος.
Την ημερίδα τέλος είχε κλείσει η Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Αμφιλοχίας Ειρήνη ΖΩΒΑ, η οποία εστίασε στη σημασία της συνεργασίας των 4 Αναπτυξιακών Συμπράξεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που θα προκύψουν.
Τα Σεμινάρια αυτά που ήταν Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση πραγματοποιήθηκαν σε Βόνιτσα και Κατούνα για περίπου 80 ωφελούμενους (78 για την ακρίβεια) που πληρούσαν τα κριτήρια επιλογής όπως κάρτα ανεργίας σε ισχύ, αγρότες με χαμηλό εισόδημα, νέοι επιστήμονες...κ.α σε δύο Ενότητες:
1)ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και 
2)ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ.  
Οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 
5,00 ευρώ μικτά(400 ευρώ συνολικά) ανά ώρα κατάρτισης ενώ η παρακολούθηση ήταν υποχρεωτική για όλες τις μέρες που ίσχυε το σεμινάριο κατάρτισης. Συνολικά 90 ώρες με 56 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 34 ώρες πρακτικη άσκηση σε συνεργαζόμενη επιχείρηση. 
Τα σεμινάρια αυτά ξεκίνησαν από τον Μάιο στην Κατούνα και ολοκληρώθηκαν στις 14/10/2014 στην Βόνιτσα με την ενότητα:





ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ.
Έπειτα έγιναν και τρεις συνεδρίες Συμβουλευτικής που περιλάμβανε το πρόγραμμα και σήμερα 29/10/2014 που ήταν και η τελευταία μέρα Συμβουλευτικής των Ανέργων δόθηκαν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των Σεμιναρίων αυτών που αποτελούσαν μέρος των ΤΟΠΣΑ(ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ).

google page rank