Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιλοχίας προσπάθησε και φέτος, παρά τη δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε, να φανεί αντάξιο τόσο της ιστορίας, που κρύβεται πίσω από την ονομασία των εκδηλώσεων αυτών όσο και μιας επιτυχημένης πορείας …χρόνων, που τις έχει καταστήσει το μοναδικό πολιτιστικό θεσμό στην πόλη μας.
Τα “Πανακαρνάνεια” μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις τους συνδυάζουν πολλές μορφές τέχνης βασισμένα στα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Αμφιλοχίας,  διανθισμένα, όμως,  με την συμμετοχή και άλλων μουσικών και καλλιτεχνών.
Την αυλαία άνοιξαν οι εκκολαπτόμενοι χορευτές του συλλόγου, για άλλη μία χρονιά, τιμώντας την παράδοση και τον τόπο καταγωγής τους, συγκίνησαν το πλήθος κόσμου που είχε παρευρεθεί για να τους θαυμάσει, ενώ απέσπασαν επάξια το χειροκρότημά τους.
Την δεύτερη μέρα, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου μας ταξίδεψε από τον Καρβασαρά μέχρι τη Θράκη, με γκάιντα, κλαρίνο και καβάλι αψηφώντας προς το τέλος τη βροχή και με ιδιαίτερο κέφι συνέχισε τον χορό και κάτω από το πατάρι.
Το επόμενο βράδυ τα παιδιά του μουσικού ωδείου της Ρόζας Μαλιγιάννη καθήλωσαν με τη γνώση και την ικανότητά τους το κοινό, και λίγο αργότερα μικρές αλλά και μεγάλες χαριτωμένες μπαλαρίνες και χορεύτριες γεμάτες χάρη και ταλέντο από τη Σχολή Χορού της Εύας Τόντου μάγεψαν με τα λικνίσματά τους.
Το θεατρικό τμήμα του Π.Κ.Α. στη συνέχεια ανέβασε την παράσταση “ Ο Σπαγγοραμένος” σε σκηνοθεσία Κώστα Γεννάτου σκορπίζοντας γέλιο και καλές εντυπώσεις στο κοινό, που παραβρέθηκε στο χώρο του Κάστρου της αρχαίας Λιμναίας.
Ένα διαφορετικό θέαμα προσέφερε, επίσης, ο Πυγμαχικός Γυμναστικός Σύλλογος Αμφιλοχίας με επιδείξεις πολεμικών τεχνών στο Λιμάνι υπό την καθοδήγηση του Πάνου Ντουμάζιου.
Τέλος, προσπαθώντας και φέτος να καλύψουμε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα διαβάστηκαν παραμύθια κάτω από τον ήχο ενός πιάνου στους μικρούς μας φίλους στην αυλή του Αγ. Αθανασίου.
Κι επειδή η μουσική είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία κάθε χρόνο στα “Πανακαρνάνεια”, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μουσικές παραστάσεις στην πόλη μας. ‘Ετσι και φέτος  το λιμάνι της Αμφιλοχίας γέμισε από τη μαγευτική φωνή της Γλυκερίας, τη μεγαλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια της εποχής, με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε.

 Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά:
• Τα παιδιά που συμμετείχαν στα τμήματα του συλλόγου μας αλλά και τις οικογένειές τους για την συμπαράστασή τους
• Τον δάσκαλο του χορού κ. Λιόντο για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και αυτήν την χρονιά
• Τους φίλους μουσικούς και καλλιτέχνες που συνέδραμαν με την συμμετοχή τους την προσπάθειά μας
• Τον Δήμο Αμφιλοχίας και ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο κ. Παπούλια για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεών μας
• Tους χορηγούς επικοινωνίας, όσους πρόβαλαν τις εκδηλώσεις από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και την τοπική εφημερίδα “Mαΐστρος”
• Τους ιδιωτικούς φορείς, τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», τον Ν.Ο. Αμφιλοχίας, τη Φιλαρμονική του Δήμου, που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις.
Το ξενοδοχείο “ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ» στα Κύθηρα που μας προσέφερε ένα διήμερο (για 2άτομα) στη λαχειοφόρο αγορά μας 

• Τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας που εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν και στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθειά μας
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε
• Τους συγχωριανούς μας που είχαν την διάθεση να στηρίξουν οικονομικά με τις προσφορές τους τον σύλλογό μας και τους χορηγούς μας για τη στήριξή τους στην επιτυχή έκβαση αυτών των εκδηλώσεων (BLUE BEACH, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΛΙΜΝΑΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ CARAMELA, ΚΑΒΑ ΝAKOY στην Κατούνα, ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΛΜΑ-ΧΡ.ΣΑΛΜΑΣ, ΥΑΛΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΟΥΡΛΑΝΗΣ,  ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΙΑΠΗΣ, CAFE BAR SKIPPER, HOTEL OSCAR, JACKSON CLUB, SUPER MARKET ΝΟΥΤΣΙΟΣ) με την ελπίδα για μια επόμενη αντάξια με την φετινή συνεργασία.
Δηλώνουμε ότι αυτό μας δίνει δύναμη, ελπίδα  και αισιοδοξία γιατί οι ανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας υπάρχουν ακόμη στους συμπολίτες  μας.
Ευχόμαστε σε όλους σας καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι, να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε του χρόνου.


Εκ μέρους του Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σοφία Ανδρίκουλα
google page rank