Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

2η ομαδική αγωγή για την οριζόντια μείωση τιμών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Όπως ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΑΦ), κατατέθηκε στις 24 Ιουνίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η 2η ομαδική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Λ.Α.Γ.Η.Ε. Α.Ε...

Η κατάθεση της αγωγής έγινε από την δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Ν. Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ για λογαριασμό 47 μελών του Συλλόγου. Στην 1η αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο 2014, συμμετείχαν 40 μέλη.

Αίτημα της αγωγής είναι να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 4254/2014, με τις οποίες έγινε στους αγρότες οριζόντια μείωση τιμών, σε αντίθεση με των υπολοίπων κατηγοριών που έγινε ανάλογα με τον χρόνο σύνδεσης και τα κόστη επένδυσης και λειτουργίας τους.
Ζητούνται οι παραμετροποιημένες τιμές της στήλης (6) του πίνακα και τα ποσά της στήλης (8)
 Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση: «Η οριζόντια μείωση, που επεβλήθη σε βάρος μας από τις ηγεσίες των Π.Σ.Α.Φ. και Ε.Σ.Α.Φ., προσβάλει την αρχή της ισονομίας των πολιτών και παραβιάζει ευθέως τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Το αποτέλεσμά της αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί ( με μπλε οι κερδισμένοι και κόκκινο οι χαμένοι της μη παραμετροποίησης ).
Οι συνάδελφοι αγρότες που αδικήθηκαν και επιθυμούν να συμμετέχουν στις αγωγές, μπορούν να απευθύνονται στον Σύλλογο η απ' ευθείας στην δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Ν. Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (τηλ. 210-7222007)
google page rank