Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν τον «πλούτο» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο και την ποιότητα των διαφορετικών ποιοτικών κατηγοριών επιτραπέζιων ελιών και του ελαιολάδου από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση και την προβολή προϊόντων του Αγροδιατροφικού τομέα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα (31 Μαρτίου – 2 Απριλίου), σε κοινό εκθεσιακό χώρο – ομαδικό περίπτερο μαζί με παραγωγούς  προϊόντων ελαιολάδου και ελιάς της Περιφέρειάς μας.

«Στηρίζουμε κάθε οργανωμένη προσπάθεια που έχει ως στόχο την εξωστρέφεια των παραγόμενων προϊόντων της Περιφέρειάς μας. Σκοπός μας είναι η προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός για εμάς και αποτελεί το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και συνομίλησε με τους εκθέτες – παραγωγούς.
Στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας ξεναγήθηκε εκτός άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, πλήθος στελεχών και φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και παραγωγοί, επαγγελματίες και καταναλωτές από όλη τη χώρα.
Τις εντυπώσεις έκλεψε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας η οποία συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα ο πρόεδρος της λέσχης Θωμάς Λαζανάς με ομάδα έμπειρων σεφ με καταγωγή από την Περιφέρεια μας εγκατέστησαν μαγειρικό εξοπλισμό, ετοίμασαν διάφορα εδέσματα και κέρασαν τους επισκέπτες με προϊόντα-τρόφιμα που είχαν εξασφαλίσει από παραγωγούς της περιφέρειας μας. Στις δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Το «παρών» στην έκθεση έδωσαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.
«Το βασικότερο προϊόν μας είναι το ελαιόλαδο, καθώς είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική του αξία» σημείωσε η κυρία Σταρακά, ενώ ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως «σκοπός είναι η ενίσχυση των εξαγωγών στην Περιφέρεια, ώστε το τοπικό ποιοτικό προϊόν να φύγει από τη στενή έννοια της τοπικής αγοράς και να κερδίσει μια θέση στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά».
Στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αναδείχτηκε η μοναδική γαστρονομική και διατροφική αξία του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς,  η κυρίαρχη θέση τους στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και οι εξαγωγικές προοπτικές τους στην παγκόσμια αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία  μία σειρά στοχευόμενων σεμιναρίων για κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τη μεταποίηση και το λιανεμπόριο Ελιάς και Ελαιολάδου.
Την οργάνωση του περιπτέρου της Περιφέρειας επιμελήθηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ.

google page rank