Ετικέτες

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Θρήνος για τους τέσσερις στρατιωτικούς του μοιραίου ελικοπτέρου - Τα πρόσωπα της τραγωδίας - Πως σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα - ΔΕΙΤΕ νέες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Στοιχεία για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και της συναδέλφου τους που επέζησε, αλλά νοσηλεύεται τρεαυματισμένη, δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως έγινε γνωστό, ο υποστράτηγος (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Τζανιδάκης, είχε προαχθεί με τις φετινές κρίσεις και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Η προηγούμενη θέση του, ως ταξιάρχου, ήταν διευθυντής του Ε κλάδου στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν τάξεως 1984.
Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989.
Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.
Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.
Η αρχιλοχίας (Αεροπορίας Στρατού) Βασιλική Πλεξίδα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης) είναι 26 ετών.
         
Είναι η μόνη που κατάφερε να σωθεί από την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου. Η Βασιλική Πλεξούδα νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έχοντας τους δικούς της ανθρώπους κοντά της. Μάλιστα, η 26χρονη αποκάλυψε πως κατάφερε να βγει ζωντανή από την αεροπορική τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.  
Η Βασιλική είναι καλά στην υγεία της, καθώς έχει μόνο εκδορές και μικροκατάγματα στο σώμα της. Όπως μετέδωσε η εκπομπή Tatiana Live, της Τατιάνας Στεφανίδου, στο E, η νεαρή κοπέλα σώθηκε από θαύμα, καθώς το κάθισμα της αποκολλήθηκε και η κοπέλα εκτινάχθηκε πριν την συντριβή του ελικοπτέρου.
Ο πατέρας της Βασιλικής αποκάλυψε το πως η κόρη του σώθηκε, ωστόσο, μυστήριο καλύπτει το γιατί το κάθισμα της νεαρής αποκολλήθηκε. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο, η Βασιλική να εκτινάχτηκε  από μόνη της για να ζωθεί καθώς τα ελικόπτερα δεν διαθέτουν τέτοιους είδους μηχανισμούς όπως τα αεροπλάνα.
Όλα δείχνουν πως κάτι "στράβωσε" και για αυτό το κάθισμα της Βασιλικής αποκολλήθηκε και χάρη σε αυτό εκείνη σώθηκε. Μέχρι στιγμής, πάντως,  τα αίτια της συντριβής παραμένουν  θολά.
Το χρονικό
Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη.
Ήταν μια πτήση ρουτίνας που όμως εξελίχθηκε σε μια πολύνεκρη τραγωδία, σε μια "μαύρη" μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που πενθούν τέσσερα επίλεκτα στελέχη τους.
Η φωτογραφία ντοκουμέντο προκαλεί σοκ.
Το στρατιωτικό ελικόπτερο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.
tempo24