Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΛΕΥΚΑΔΑ: Οκτώ και φέτος οι ακτές που θα προταθούν για το διεθνές βραβείο «Γαλάζιες Σημαίες»

Ανάμεσα στα προς συζήτηση θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι και η υποβολή αιτήσεων υποψηφιοτήτων για βράβευση ακτών με το διεθνές βραβείο «Γαλάζιες Σημαίες», για τις οποίες θα κληθεί να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.
Η πρόταση της δημοτικής Αρχής είναι να υποβληθούν και τη φετινή χρονιά αιτήσεις για τις οκτώ παραλίες που είχαν βραβευτεί και πέρυσι κι αυτές είναι οι εξής: Αϊ Γιάννης, Γύρα – Εργοστάσιο ΤΑΟΛ, Κάθισμα, Νυδρί, Πευκούλια, Μικρός Γιαλός, Πόρτο Κατσίκι και Πόντι Βασιλικής.
Η συνδρομή είναι 300,00 € ανά ακτή και το συνολικό ποσό που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος ανέρχεται στα 2.400,00 €.
Με την ευκαιρία αυτή να επισημάνουμε το επιπλέον κόστος με το οποίο επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο Δήμος Λευκάδας για την οργάνωση των ακτών αυτών, αφού οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις αφήνονται μετά τη λήξη της σεζόν στη μοίρα τους και δεν υπάρχει μέριμνα να αποθηκεύονται κάπου ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και την επόμενη σεζόν. 
Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
google page rank