Ετικέτες

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Υγείας, Ευζωίας και Πολιτισμού στην Βόνιτσα χθες Σάββατο 27 Μαίου 2017 που το πρόγραμμά του περιείχε τις  δραστηριότητες.  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με σκοπό τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (σε αίθουσα του Δημαρχείου). 
Χαιρετισμοί-τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φορέων.Εισήγηση με θέμα τη Δημόσια Υγεία, Μίχας Βησσαρίων, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, Εισήγηση με θέμα: «Εξαρτητικές Συμπεριφορές στην Εφηβεία», Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ. Ενώ το βράδυ στις 21:30 παραδοσιακούς  χορούς από τα παιδικά τμήματα των συλλόγων του Δήμου μας. 
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Βόνιτσας και στον αύλειο χώρο του και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων, στις οικογένειες τους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.    
                                       
Οι Δράσεις συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή 28/5/2017 
  9:00 -14:00  Συνέχεια των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών
10:00 -14:00  Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου
17:00 – 18:30 ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ… Μαθήματα μαγειρικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από τους μάγειρες του ΙΕΚ Βόνιτσας (Συντονιστής δράσης Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης ΠΕ Αιτ/νίας).
19:00 - 20:00  Εισήγηση με θέμα: «Υγιεινή διατροφή».  Λυμπέρη Μαρία, Διαιτολόγος -Διατροφολόγος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».
20:00 - 21:00  Εισήγηση με θέμα: «Βασικές Πρώτες Βοήθειες».  Κολιού Πολυξένη, Προϊσταμένη Πνευμονολογικής Γενικού Νοσοκομείου Άρτας - Πιστοποίηση στην Εκπ/ση Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). 
Η Διοργάνωση Διήμερου Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας  είναι από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας, το Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βόνιτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ