Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πλήθος πιστών στον φετινό εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 19 & 20 Μαΐου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού ΑΓΙΟY ΝΙΚΟΛΑΟY. 
Στις 20 Μαΐου εορτάζεται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας το 1087 μ.X.
Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.       
Το  Σάββατο 20 Μαΐου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ. 
Μετά από πρόσκληση του εφημέριου του ναού π. Εφραίμ Μπισμπίκη  και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παρέστησαν: ο Αρχιερατικός επίτροπος περιφέρειας Κατούνας, Αρχιμαντρίτης Νεκτάριος Τριάντης, ο π. Βασίλειος Φέσσας κτίτορας του ναού, ο οποίος  ήταν εφημέριος στο χωριό όταν κατασκευάσθηκε και είχε δώσει την ψυχή του για την αποπεράτωσή του, με την βοήθεια όλων των χωριανών, ο π. Κων/νος Μπρέσιακας επί πολλά χρόνια Ιερέας στο χωριό, ο Ιερομ. Ευφρόσυνος Γρίβας, Κάτω Κανδήλας, ο π. Χαράλαμπος Τριάντης, Ματσουκίου, ο π. Γεώργιος Φλώρος, Φυτειών και  ο π. Βελισάριος Καντούνης. 

Φέτος συμπληρώθηκαν  42 χρόνια από την ημερομηνία εγκαινίων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που είχαν πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 1975. 
Την εορτή του Αγίου και του χωριού τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παπαδάτου, Νικόλαος Ζαρέντης, ο Βουλευτής του Νομού, Κώστας Καραγκούνης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας και Βασίλειος Τσάρκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, Χρήστος Κολοβός, ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Φυτειών, Πάνος Γαζέτας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Παπαδάτου, Θεόδωρος Μπαρμπάκος και Αποστόλης Γαλαζούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων στην Αθήνα και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, Δημήτρης Στεργίου, κ.α.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο χώρο της πλατείας το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου «Ακαδημία παραδοσιακών χορών ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ριβίου – Παπαδάτου (Δήμου Ξηρομέρου) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν το χειροκρότημα του Μητροπολίτη μας κ. ΚΟΣΜΑ, του Δημάρχου Ξηρομέρου, του Βουλευτή του Νομού μας, του Προέδρου του χωριού, των Αντιδημάρχων καθώς και των λοιπών παρευρισκομένων.
Οι Κυρίες του χωριού έφτιαξαν παραδοσιακά γλυκά τα οποία μοίρασαν στους παρευρισκομένους μαζί με άρτους και ανψυκτικά.
Ο Πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Ζαρέντης προσέφερε στους καλεσμένους αναψυκτικά, καφέδες και τους ευχαρίστησε για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στον εορτασμό του Πολιούχου του χωριού.
Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παπαδάτου, π. Εφραίμ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια .
Και του χρόνου με υγεία έχοντας προστάτη τον Άγιο Νικόλαο



google page rank