Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση στο Αγρίνιο στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Πορείες για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από χρυσαυγίτες, λαμβάνουν χώρα σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας.
Στο Αγρίνιο η πορεία ξεκίνησε στις 8:20 το βράδυ με αφετηρία την πλατεία Δημάδη όπου και κατέληξε μετά από μία ώρα αφού πρώτα κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης . Στην πορεία συμμετείχαν αντεξουσιαστές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Iσχυρή η παρουσία της αστυνομίας εξάλλου.
Γύρω στις 9 ωστόσο καθώς η πορεία κινούνταν πέριξ της κεντρικής πλατείας σημειώθηκαν επεισόδια και ένταση με επίθεση αντεξουσιαστών σε ΜΑΤ . 

Γίνεται λόγος για ρίψη μολότοφ και κάψιμο κάδων με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Η ένταση σημειώθηκε στο τέρμα της οδού Δαγκλή, στη συμβολή με την οδό  Μακρή, όπου η ατμόσφαιρα για λίγη ώρα ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα.
Σημειωτέον εξάλλου πως χθες, παραμονή της επετείου για τα 4 χρόνια της δολοφονίας του Π. Φύσσα, αντιφασίστες και αντιφασίστριες από Αγρίνιο, όπως αναφέρουν έσβησαν φασιστικά συνθήματα-μουτζούρες στην Εθνική Οδό Αγρινίου-Αντιρρίου από το κόμβο του Αιτωλικού μέχρι την περιοχή της Γαβρολίμνης (μετά το Μεσολόγγι) ενώ παράλληλα γράφτηκαν αντιφασιστικά, αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα.

agrinionews
google page rank