Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Πολιτικό μνημόσυνο, στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στο πολιτικό μνημόσυνο, στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας. Το πολιτικό μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Κυψέλη.
Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα, στο  ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση:

Με τους υψηλούς φόρους, με τις τεράστιες εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, μαζί και τα άλλα χαράτσια που έρχονται, όπως το χαράτσι στο νερό που επιβάλει η κυβέρνηση.
Από τις χαμηλές τιμές στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων. Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι μειωμένες τιμές στο γάλα για τους κτηνοτρόφους.
Από την ασυδοσία των έμπορων και την απλήρωτη παραγωγή, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άλλα, όπως για παράδειγμα το γεγονός που εξελίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα με τον εμπαιγμό στους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας.
Με το πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής, με τα πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, αρδευτικό νερό, μηχανήματα, ζωοτροφές κ.ά.), που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι πολυεθνικές, αλλά και κράτος.

Όλα αυτά δημιουργούν μια θηλιά γύρω από το λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών που τους οδηγεί σε αφανισμό γι’ αυτό καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα  κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό  για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στο μνημείο του Μήτσου Βλάχου στην Κυψέλη την Κυριακή 24 του μήνα και ώρα 10.30.

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
google page rank