Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Δουλεύουν ασταμάτητα στην Κατούνα

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα είχε σαν αποτέλεσμα ένας  από τους αποδέκτες να είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι δήμοι έχουν μεγάλες περικοπές. Οι δήμοι με μεγάλες δυσκολίες προσπαθούν να τα καταφέρουν και παλεύουν για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι διοικήσεις των σημερινών δήμων της χώρας είναι ο πρώτος αποδέκτης της κρίσης. Ίσως είναι και οι πιο άτυχοι αιρετοί που εκλέχτηκαν σε τέτοια περίοδο που η φτώχεια στην Ελλάδα έχει χτυπήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων και χρειάζονται διπλάσιες προσπάθειες από άλλες εποχές.
Ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας παλεύει με τα προβλήματα της καθημερινότητας ασταμάτητα, ενώ προκύπτουν απρόοπτα έξοδα όπως οι βλάβες στις τρεις γεωτρήσεις της ενότητας Μεδεώνος που χρειάστηκαν κόπο και χρήμα για να επιδιορθωθούν και αφήνουν πίσω σε άλλα προγραμματισμένα έργα.  
Παρόλα αυτά στην Κατούνα όπως και σε όλα τα χωριά δεν έσκυψε το κεφάλι η τοπική Αυτοδιοίκηση και με προσωπική εργασία ακόμα και οι αιρετοί, αλλά και το προσωπικό του Δήμου παλεύουν καθημερινά.
Σειρά είχαν αυτές τις μέρες η επιδιόρθωση σε πολλά μέρη της εσωτερικής οδοποιίας, πολλές λακκούβες που δημιουργούνται  κυρίως από το χάλασμα του δρόμου από το νέο δίκτυο ύδρευσης και επισκευάζονται στο μέτρο του δυνατού.
Επίσης έγινε σηματοδότηση  με πινακίδες σε διάφορα σημεία του χωριού μας κυρίως στις διασταυρώσεις.
Κάνουμε μια επισήμανση επειδή έρχεται χειμώνας, καλό θα ήταν σιγά -σιγά να καθαρίζονται και τα φρεάτια στα χωριά, κυρίως σε αυτά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάθε χειμώνα.
Καλό θα ήταν να προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα που μπορεί να έρθει απότομα μιας και το στοίχημα του καλοκαιριού κερδήθηκε με πολύ μεγάλο τρέξιμο και κόπο και στα χωριά μας, ήταν λίγες οι μέρες που έμειναν χωρίς νερό αφού είχαν στερέψει τα πάντα και όλη η Αιτωλοακαρνανία είχε τεράστιο πρόβλημα.















google page rank