Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΤΡΥΓΟΣ

Σε οικογενειακή υπόθεση πλέον ο τρύγος του αμπελιού στο χωριό μας μιας και δεν υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με αμπελώνες για παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων κρασιού, παρα μόνο σε μια, δυο περιπτώσεις που βγάζουν και καλό κρασί και βιολογικό για εμπόριο.
Τα υπόλοιπα μικρά αμπέλια και κληματαριές που υπάρχουν  είναι για να φτιάχνουν κρασί για την οικογένεια τους ή να τρώνε  τα γευστικά σταφύλια τους.
Οι αγροτικές οικογένειες ξεκινούν τον τρύγο από 10 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.
Στην Κατούνα  έχουμε τον οικογενειακό τρύγο που συμμετέχουν, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ακόμα και ηλικιωμένοι σε ελαφρότερες δουλειές. Συχνά έρχονται για να βοηθήσουν συγγενείς ή φίλοι. Σπάνια θα δεις να πατάνε τα σταφύλια όπως παλιά με τα πόδια.

Τώρα υπάρχει το μηχάνημα που καθαρίζει τα σταφύλια από τα τσαμπιά, και στην συνέχεια οι ρώγες υφίστανται την πρώτη πίεση  και ύστερα την δεύτερη που η εκροή του χυμού συνεχίζεται και μας δίνει το κρασί.  

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:


































google page rank