Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

«Κλοπή» στη Λαμία: Νεοφυτιάδης – Παναιτωλικός 2-2

«Ντύθηκε» Κάμπαξης ο Νεοφυτιάδης στη Λαμία και χάρισε έναν ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, σε έναν αγώνα που ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 0-2 από το πρώτο ημίχρονο και τελικά έληξε ισόπαλο με 2-2.
Στο πρώτο ημίχρονο ο «Τίτορμος» ήταν εντυπωσιακός, με καλή κυκλοφορίας της μπάλας και όμορφους συνδυασμούς κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 0-2 πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά του αντιπάλου. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό είχε και ο Βλαντ Μοράρ που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και τόσο με τις ατομικές του ενέργειες, αλλά και με την ασσίστ του με το πανέμορφο πάτημα της μπάλας στον Ντίας, έδειξε για άλλη μία φορά την ποιότητα που διαθέτει.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Μάκη Χάβου έχασαν μέτρα στο γήπεδο απέναντι σε μία Λαμία που έδειχνε να μην έχει τον τρόπο να δημιουργήσει, όμως μετά από ολιγωρία της άμυνας του Παναιτωλικού λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με τον Ακόστα και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Σε αυτό βοήθησε το όμορφο σκάψιμο του Καραγιάννη που μπήκε από αλλαγή και ανέβασε αρκετά την απόδοση στο κέντρο των γηπεδούχων με την όρεξη και την κινητικότητα που έδειχνε κάθε φορά με τη μπάλα στα πόδια του. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Νεοφυτιάδης που αφού απέβαλε τον Μπεχαράνο σε μία φάση που ο Βολιβιανός δέχθηκε εκτός φάσης επίθεση από τον Ακόστα, κράτησε 9 (!) λεπτά καθυστερήσεων αντί για τέσσερα που υπέδειξε ο τέταρτος, επιτρέποντας στον Βουό να ισοαρίσει στο 90+7! Τέλος, απέβαλε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες:
Ο Μπάμπης Τεννές παράταξε την Λαμία με σύστημα 4-2-3-1. Αναλυτικότερα επέλεξε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα. Τους Κουτρομάνο, Κουκολή, Ασίγκμπα και Παντελιάδη από δεξιά προς τα αριστερά στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικούς μέσους τον Όμο και τον Μπλάζιτς. Στην μεσοεπιθετική γραμμή τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Ακόστα αριστερά και τον Πίτι σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Βάντερσον που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Για τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος επέλεξε επίσης το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια. Τους Μαρινάκη, Μόρα, Μιχάι και Ρότσα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικούς μέσους τον Μπεχαράνο και τον Πάουλο. Στην μεσοεπιθετική γραμμή τον Ντίας δεξιά, τον Ρόσα αριστερά και τον Μάζουρεκ σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μοράρ που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Συνοψίζοντας:
MVP: Ο Ντίας ήταν εξαιρετικός για τον Παναιτωλικό έχοντας συμμετοχή στη δημιουργία του πρώτου γκολ για τα «καναρίνια» και πετυχαίνοντας το δεύτερο μετά από εξαιρετική ασσίστ του Μοράρ.
Η σφυρίχτρα: Διαιτησία από πρωταθλήματα προηγούμενων ετών, σαν αυτές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν από το Νεοφυτιάδη που εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Σε ένα εύκολο παιχνίδι μέχρι τις καθυστερήσεις, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να βάλει φωτιά με αποβολές, αδικαιολόγητες επιπλέον καθυστερήσεις, εκνευρίζοντας τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων και εν τέλει χαρίζοντας το βαθμό στη Λαμία και στερώντας μία σημαντική νίκη από τον Παναιτωλικό.
Οι πάγκοι: Ο Μάκης Χάβος παράταξε το καλύτερο δυνατό σχήμα και παρουσίασε έναν εξαιρετικό Παναιτωλικό με όμορφες συνεργασίες, καλό ποδόσφαιρο και ουσία στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά δεν προσέφερε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο. Αντιθέτως ο Μπάμπης Τεννές παρουσίασε ένα σύνολο χωρίς αρχή μέση και τέλος, αλλά με τις αλλαγές του διόρθωσε τα κακώς κείμενα και με την ώθηση του Νεοφυτιάδη πήρε ένα σημαντικό βαθμό.
Η φάση: Το φάουλ υπέρ της Λαμίας στο 90+5’ και η αποβολή στον Μπεχαράνο από όπου έχει ξεκινήσει η φάση από την οποία κερδίζει το κόρνερ η Λαμία και πετυχαίνει την ισοφάριση στο 90+7. Σε ένα παιχνίδι με τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων…
Ξεχώρισαν: Ο Μοράρ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταλυτικός για τον Παναιτωλικό με την παρουσία του στην επίθεση, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας με ατομικές ενέργειες και βγάζοντας μία μαγική ασσίστ με τακουνάκι στο γκολ του Ντίας. Για τους γηπεδούχους πολύ καλός ήταν ο Καραγιάννης που πέρασε αλλαγή και δημιούργησε το γκολ του Ακόστα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το κέντρο της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Το φιλμ του αγώνα:
Α’ Ημίχρονο
12’ 1-0 για τον Παναιτωλικό με κεφαλιά του Ρόσα! Έπειτα από σουτ του Μαρινάκη η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ασίγκμπα και έπειτα στο οριζόντιο δοκάρι, πριν ο βραζιλιάνος με κεφαλιά στείλει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.
14’ Κίτρινη κάρτα στον Όμο για μαρκάρισμα στον Μάζουρεκ.
22’ Συρτό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από πλάγια θέση πέρασε παράλληλα με την εστία και κατέληξε άουτ.
24’ 2-0 για τον Παναιτωλικό με τον Ντίας! Καταπληκτική ομαδική συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού με ασσίστ του Μοράρ με τακουνάκι που έβγαλε τετ-α-τετ τον Ντίας και τον Ουρουγουανό με ιδανικό πλασέ να διπλασιάζει τα τέρματα των «καναρινιών».
28’ Τρομερή ευκαιρία για τον Βλαντ Μοράρ έπειτα από «ποδιά» τρίπλα στον Όμο και εξαιρετική επέμβαση από τον Παπαδόπουλο που σταμάτησε το σουτ του Ρουμάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
32’ Κίτρινη κάρτα στον Μόρα για χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο του Βάντερσον.
42’ Κίτρινη κάρτα στον Αναστασόπουλο για μαρκάρισμα στον Μάζουρεκ.
43’ Σουτ του Μπλάζιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Β’ Ημίχρονο
50’ Εκτέλεση φάουλ του Πίτι, ψηλά πάνω από την εστία του Τσέναμο.
52’ Κίτρινη κάρτα στον Ρόσα για μαρκάρισμα στον Βασιλαντωνόπουλο.
60’ Σουτ του Μάζουρεκ κόντραρε σε σώματα και έπειτα δεύτερο γκολ του Αργεντινού πέρασε λίγο έξω από την εστία του Παπαδόπουλου.
63’ Κίτρινη κάρτα στον Μοράρ για μαρκάρισμα στον Καραγιάννη.
68’ Σουτ του Μάζουρεκ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.
69’ 1-2 για την Λαμία με τον Ακόστα! Μετά από ωραίο σκάψιμο του Καραγιάννη η μπάλα έφτασε στα πόδια του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων που είχε μείνει ακάλυπτος μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μαρινάκη και με σουτ από πλάγια θέση μείωσε το σκορ.
73’ Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο για μαρκάρισμα στον Βάντερσον.
88’ Κίτρινη κάρτα στον Μαρκόβσκι για καθυστερήσεις.
90+1’ Μακρινό σουτ του Μπλάζιτς, έξω από το δεξί δοκάρι του Τσέναμο.
90+5’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Μπεχαράνο για αψυμαχία με τον Ακόστα, και απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα για τον ποδοσφαιριστή της Λαμίας που χτύπησε τον Βολιβιανό εκτός φάσης.
90+7’  2-2 για την Λαμία με γκολ του Βουό! Ενώ το παιχνίδι είχε τελειώσει και μετά από ρεσιτάλ διαιτητικών αποφάσεων του Νεοφυτιάδη σε ένα παιχνίδι που είχε λήξει, ο επιθετικός της Λαμίας με κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε.
90+9’ Κόκκινη κάρτα για τον Παπαδόπουλο.
Συνθέσεις:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (29’ Αναστασόπουλος), Κουκολής (Βουό 42’), Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Ακόστα, Πίτι (62’ Καραγιάννης), Βάντερσον.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ντίας, Ρόσα (70’ Κλέσιο), Μάζουρεκ (75’ Τσοκάνης), Μοράρ (79’ Μαρκόβσκι).
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β’ βοηθός: Μιχαήλ Δημόπουλος
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Μπάμπης Τσιρώνης
agriniopress
google page rank