Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τα πόθεν έσχες των αιρετών της Αιτωλ/νίας: Τα εισοδήματα, οι καταθέσεις, τα ακίνητα-οι πλούσιοι και οι “φτωχοί”

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα (07.12.2017) από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τα «πόθεν έσχες» χρήσης 2015, των πολιτικών προσώπων, δημάρχων και περιφερειαρχών.


Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 925 δηλώσεις πόθεν έσχες. Για την Αιτωλοακαρνανία, “πρωταθλητές” τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με εισόδημα και καταθέσεις, είναι για άλλη μια χρονιά οι κ. Κουρουμπλής και Βαρεμένος, ενώ ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία ως προς την κινητή περιουσία των πολιτικών προσώπων στο σύνολο τους, τις δανειακές τους υποχρεώσεις κλπ.
Αναλυτικά, ο  Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, από τους πλέον ευκατάστατους βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνει για το 2015 εισοδήματα από κάθε πηγή 112.583 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του ξεπερνούν της 400.000 ευρώ. Δηλώνει ακόμη κάτοχος πέντε ακινήτων, εκ των οποίων δύο μονοκατοικίες σε Αγρίνιο και Βαρνάβα Αττικής, όπως και ένα διαμέρισμα 7ου ορόφου στο Παλαιό Φάληρο.

Η Μαρία Τριανταφύλλου δηλώνει έσοδα από κάθε πηγή που αποκτήθηκαν το 2015 πάνω από 68.000 ευρώ, τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικά περίπου 7.000 ευρώ, καθώς και τέσσερα ακίνητα του συζύγου της στο Μεσολόγγι. Δηλώνει ακόμα ένα δίκυκλο και ένα επιβατικό 1.400 κυβικών.

Ο Βουλευτής και πρώην αν. Υπουργός Μάριος Σαλμάς δηλώνει συνολικά εισοδήματα για το 2015 πάνω από 123.000 ευρώ, όπως και καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του περίπου 35.000 ευρώ. Ακόμα δηλώνει πέντε ακίνητα σε Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Αττική, ένα ταχύπλοο και ένα επιβατικό 1.400 κυβικών. Ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, ενώ η σύζυγός του είναι ετερόρρυθμος εταίρος σε ιδιωτικό πολυιατρείο.


Ο πρ. υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης δηλώνει εισοδήματα του ιδίου και της συζύγου του 94.000 ευρώ για το 2015 και καταθέσεις περίπου 20.000 ευρώ. Επίσης δηλώνει δύο ακίνητα στο Γαλάτσι (διαμέρισμα και αποθήκη) ενώ δεν υπάρχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις.

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δηλώνει εισοδήματα από κάθε πηγή που αποκτήθηκαν το 2015 πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ είναι υπόχρεος σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ. Δηλώνει υπόχρεος ο ίδιος και  η σύζυγός του για οκτώ ακίνητα σε Αγίους Αναργύρους Αττικής και Ευπάλιο Δωρίδας.

80.000 ευρώ εισόδημα δηλώνει ο Βουλευτής της Χ.Α. Κώστας Μπαρμπαρούσης, με καταθέσεις περίπου 4.000 ευρώ, ενώ δεν δηλώνει κάποια ακίνητα στην κατοχή του.

89.000 ευρώ εισόδημα δηλώνει ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ενώ οι καταθέσεις του σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα είναι περίπου 15.000 ευρώ. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ δηλώνει ακόμα υπόχρεος σε 14 συνολικά ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου του Δήμου  Ακτίου – Βόνιτσας. Δηλώνει ακόμα κάτοχος ενός επιβατικού και ενός φορτηγού Ι.Χ., ενώ η σύζυγός του κατέχει ένα ακόμα Ι.Χ. 1.300 κυβικών. Ο κ. Μωραΐτης είναι οφειλέτης τεσσάρων συνολικά δανείων που έχει συνάψει με τράπεζες.

Ο πρώην υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης δηλώνει για το 2015 εισοδήματα της συζύγου του περίπου 64.000 ευρώ και καταθέσεις περίπου 5.000 ευρώ στην τράπεζα. Επίσης δηλώνει 15 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στη σύζυγό του. Ακόμη ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν συνάψει τέσσερα δάνεια με πιστωτικά ιδρύματα.

Η πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα δηλώνει εισοδήματα για το 2015 περίπου 8.000 ευρώ και 323 ευρώ σε καταθέσεις, όπως και 14 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε περιοχές της Δ.Ε. Ανακτορίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Ακόμη η κ. Φούντα έχει συνάψει δάνειο με την Τράπεζα Αττικής, ύψους 130.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και η σύζυγός του δηλώνουν στο πόθεν έσχες του 2016 (χρήση 2015) έσοδα από κάθε πηγή περίπου 175.000 ευρώ. Καταθέσεις 157.000 χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες και 13 ακίνητα στην περιοχή Αχαρνών Αττικής, στα Γλυκά Νερά Ανατολικής Αττικής, στη Στράτο, στην Εύβοια, στην Αργολίδα κλπ…
Αναλυτικά:
Δείτε την δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου
Το πόθεν έσχες της Μαρίας Τριανταφύλλου
Το πόθεν έσχες του Μάριου Σαλμά
Το πόθεν έσχες του Κώστα Καραγκούνη
Το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου
Το πόθεν έσχες του Κώστα Μπαμπαρούση
Το πόθεν έσχες του Νίκου Μωραϊτη
Το πόθεν έσχες του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή
Το πόθεν έσχες του πρώην υφυπουργού Θάνου Μωραϊτη
Το πόθεν έσχες την πρ. βουλευτή Νίκης Φούντα
Το πόθεν έσχες του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα
Το πόθεν έσχες του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου
Το πόθεν έσχες του Δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου
Το πόθεν έσχες του Δημάρχου Ναυπακτίας Παν. Λουκόπουλου
Το πόθεν έσχες του Δημάρχου Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήση

 agriniopress.
google page rank