Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή της Χ. Σταρακά στην περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου με τον Χ. Στυλιανίδη (Βίντεο)

Στην περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Στο βίντεο, μετά το 53ο λεπτό, υπάρχει η παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη η οποία υπενθύμισε ότι δεν υπήρξαν ποτέ οργανωμένες υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία γενικά στην Ελλάδα. Η κ. Σταρακά ζήτησε απλούστευση διαδικασιών, θυμίζοντας ότι η Π.Δ.Ε. για καταστροφές στην συγκεκριμένη περιοχή που έλαβαν χώρα το 2015 μόλις προ ημερών κατάφερε να εγκαταστήσει εργολάβο, παρά την περίφημη “διαδικασία του κατεπείγοντος”, η οποία υπάρχει μόνο στα λόγια.
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα RescEU, ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον» στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.
Μόνο το 2017, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξαιτίας φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη, ενώ καταστράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο εκτάρια δασικών εκτάσεων. Κύριο στοιχείο της πρότασης, RescEU είναι η συγκρότηση εφεδρικών δυνατοτήτων πολιτικής προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, ειδικές αντλίες νερού, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν (ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας δεν μπόρεσε να παραστεί, παρά την επιθυμία του, λόγω υποχρεώσεων στην Εσθονία)επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπαλαμπάνης και Λύτρας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Καρδάρα καθώς και ο ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γ. Τέγας.

Μετά το τέλος της ημερίδας από κοινού οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το υδροηλεκτρικό έργο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή καθώς και τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση του γεφυριού του Αυλακίου μετά την εγκατάσταση εργολάβου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η επίσκεψη έκλεισε με τραπέζι στην πλατεία στο Αυλάκι όπου όλοι απόλαυσαν την φιλοξενία των υπέροχων ανθρώπων της περιοχής.
agriniotimes

google page rank