Ετικέτες

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Σκορπιός: Τι γίνονται τα προϊόντα που παράγονται από τον λαχανόκηπο του Ωνάση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Απέναντι από τη νησίδα Σκορπίδι και δίπλα στο εκκλησάκι του Σκορπιού, ο λαχανόκηπος του Αριστοτέλη Ωνάση γνωρίζει νέα περίοδο ακμής με ευλαβική φροντίδα από τους συνεργάτες του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Το νησί εκτός από τα σμαραγδένια νερά του διαθέτει πλούσια φυσική βλάστηση την οποία ο δαιμόνιος Έλληνας κροίσος είχε μπολιάσει με εξωτικά λουλούδια και φυτά από κάθε γωνιά του κόσμου, πετυχαίνοντας εναν παραδεισένιο συνδυασμό.

Στον κήπο καλιεργούνται σήμερα 350 είδη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα δέντρα, από υπεραιωνόβιες ελιές μέχρι συκιές και εσπερειδοειδή, δίνουν καρπούς υψηλής ποιότητας.
 Ο λαχανόκηπος του Ωνάση με τη συγκλονιστική θέαΣτο λαχανόκηπο του νησιού καλλιεργούνται πάνω από 350 είδη φρούτων και λαχανικών
Στην πρόσφατη δημοσιογραφική αποστολή -την πρώτη στην ιστορία του νησιού- ο διευθυντής Ανδρέας Λεωνίδου εξήγησε ότι από την παραγωγή καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού, πολλά προιόντα προσφέρονται ως δώρα και όσα περισσεύουν διανέμονται στους περίπου 50 εργαζόμενους.
Ο κ. Λεωνίδου τόνισε επίσης ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στον Σκορπιό έχει βραβευτεί για την περιεκτικότητά του σε φαινόλες ως προιόν υψηλής διατροφικής αξίας. Μοναδικής ποιότητας και γεύσης είναι και το μέλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης ποικιλίας λουλουδιών.
iefimerida.gr

 
Λάδι, λικέρ, παστά, τα προϊόντα του Σκορπιού
 
Λιχουδιές Σκορπιού

Λικέρ μανταρινιού, μαρμελάδα σύκου, ελιές και πάστα τομάτας παράγονται επίσης στον Σκορπιό με αυστηρά βιολογικούς όρους.
Εν όψει της ανάπλασης που έχει ήδη δρομολογήσει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, προτεραιότητα είναι όλες οι αλλαγές να γινουν με σεβασμό στην ιστορία του νησιού και στο φυσικό περιβάλλον.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το γκαζόν αφαιρείται προσεκτικά ώστε να προστατευτεί και να ξανατοποθετηθεί μετά τα έργα.
 
Και λικέρ μανταρίνι Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ συντήρησε τον κήπο που είχε στήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης και φυσικά συνέχισε να φτιάχνει λάδι από τις ελιές του νησιού. Το λάδι του Σκορπιού, μάλιστα, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Τα προϊιόντα που παράγονται δίνονται ως δώρα στους καλεσμένους της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και όσα περισσεύουν δίνονται στις οικογένειες που εργάζονται στο νησί. Οργανικά προϊόντα Σκορπιού: Λάδι, μέλι, πάστα ντομάτας, ελιές καλαμών.
Vintage φώτο άλμπουμ του Σκορπιού:
To ροζ σπίτι του Ωνάση /Φωτογραφία Αρχείου από το 2010 ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Σκορπιός πριν την άφιξη Ριμπολόβλεφ ο οποίος τον αναγέννησε /Φωτογραφία 2010 ΑΠΕ-ΜΠΕTo λιμάνι του Σκορπιού /Φωτογραφία από το 2010 ΑΠΕ-ΜΠΕΗ περίφημη παραλία που απολάμβανε το μπάνιο της η Τζάκι /Φωτογραφία από το 2010 ΑΠΕ-ΜΠΕΗ ροζ βίλα του Ωνάση πριν την ανακαίνιση από τον Ριμπολόβλεφ /Φωτογραφία:ΑΠΕ-ΜΠΕΤο σπίτι όπου απολάμβανε τα καλοκαίρια του ο Αριστοτέλκης Ωνάσης /Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η θρυλική Χριστίνα του Αριστοτέλη Ωνάση /Φωτογραφία: ΑΡΤο γιοτ Χριστίνα στον Σκορπιό Η Τζάκι κατευθύνεται στον Σκορπιό Η Τζάκι απολαμβάνει τη βουτιά της στα νερά του Σκορπιού 
Η οποία Τζάκι συνήθως απολάμβανε το μπάνιο της γυμνή Ο Σκορπιός επί Ωνάση /Φωτογραφία: ΑΡΟ γάμος Ωνάση-Τζάκι

 Ο γάμος τους ήταν το κοσμικό γεγονός της εποχής 
Ο Ωνάσης με την Τζάκι μόλις έχουν απολαύσει το μπάνιο τους Η Τζάκι, ο Ωνάσης και η οικονόμος του στη ροζ βίλα του ΣκορπιούΤο σπίτι του Ωνάση Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Εκατερίνα οι οποίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν νέα πνοή στο νησί του θρυλικού Ωνάση.  Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με την κόρη του Εκατερίνα Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ με τον σύζυγό της, στο γάμο τους Ο Σκορπιός από ψηλά