Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Άνοιξε τις πύλες του το «Ξηρομερίτικο Παζάρι» στον Κουβαρά

H καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο στον Κουβαρά υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμου προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα από μικροπωλητές. 

Άνοιξε τις πύλες του, από την Δευτέρα 12.11.2018, το «Ξηρομερίτικο Παζάρι» στο κόμβο του Κουβαρά (Φυτείες), το οποίο θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, με μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικές τιμές. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή με τους μικροπωλητές ωστόσο να αναμένουν αύξηση της προσέλευσης προς το τέλος της εβδομάδας. 
Στο «Ξηρομερίτικο Παζάρι» θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα (χαλβά, μέλι κ.ά.), είδη ρουχισμού, αγροτικά εργαλεία και πολλά άλλα χρήσιμα αντικείμενα για το νοικοκυριό και την οικογένεια. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα, δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές. 
Τέλος, να θυμίσουμε ότι το 2014, το 2015, το 2016 όσο και το 2017, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα. Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ η φετινή διεξάγεται με πολλά ερωτηματικά.
iaitoloakarnania.gr
google page rank