Ετικέτες

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Τρεις προφυλακίσεις για την σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στην Αιτωλοακαρνανία

Πολύωρη ήταν η απολογία των έξι συλληφθέντων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ηρωίνης και χασίς η οποία ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν , δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός κάτοικος Αγρινίου, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος τριών εκ των έξι (ένας προφυλακίστηκε και δύο αποφυλακίστηκαν) , Γιάννης Θεριανός δήλωσε στο lefkadapress: “Ήταν μία πολύωρη διαδικασία που κρίθηκαν τα ζητήματα που θέσαμε και από την πλευρά της ανακρίτριας και της εισαγγελέως.
Κρίθηκε με διαφορετικό τρόπο ο ένας εκ των εντολέων μου. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε κριθεί διαφορετικά. Είναι μία κρίση στα πλαίσια της νομιμότητας.
Σαν κατηγορία θεωρώ ότι δεν θα σταθεί γιατί δεν προκύπτει εγκληματική οργάνωση με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έως τώρα στη νομολογία και θα κάνουμε το επόμενο βήμα με τον εντολέα μου για να κινήσουμε τη διαδικασία για την αντικατάσταση με όρους με την πρώτη δυνατή ευκαιρία”.
Από την πλευρά του ο συνήγορος του ενός εκ των αποφυλακισθέντων Δημήτρης Μασούραςτόνισε στο lefkadapress: “θεωρώ ότι το δικαστήριο αντιλήφθηκε ποια είναι η πραγματική διάσταση για τον εντολέα μου ο οποίος δεν έχει ανάμειξη σε διακίνηση ναρκωτικών.
Είναι ένας απλός χρήστης, ένας άρρωστος άνθρωπος και γι αυτό το δικαστήριο τον αντιμετώπισε με αυτή την επιείκεια. Θεωρώ ότι δεν είναι επιείκεια δυσανάλογη με την περίπτωση αλλά ρεαλιστική”.


http://lefkadapress.gr