Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα.

6F474ECB-EDD7-44F2-8A7A-364FC5095F43.jpeg

 Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του Δήμου υπεγράφη στις 12/11/2018 η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 500.000€ για το έργο «Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο εθνικό στάδιο της Βόνιτσας Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας». Μόνο εύκολη δεν ήταν η διαδικασία καθώς απαιτήθηκε αρκετός χρόνος και αλλεπάλληλες επισκέψεις του Δήμου στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να γίνει η ένταξη του έργου και να έχουμε σήμερα την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και τη δημοπράτηση του έργου στις 10 Δεκέμβρη. 
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι:
  • η επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου διαστάσεων 104ΜΧ76Μ, 
  • η κατασκευή συστήματος απορροής ομβρίων συνολικού μήκους 1000 μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει 7 διάτρητους αγωγούς συλλογής ομβρίων από PVC, οι οποίοι θα είναι παράλληλοι μεταξύ τους και θα διατρέχουν το στάδιο σε όλο το μήκος τους .
  • κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδερμα που θα συγκρατεί το επίχωμα έμπροσθεν της προσόψεως των αποδυτήριων.
  • Εκσκαφή αποστραγγιστικών τάφρων οι οποίοι θα είναι παράλληλοι μεταξύ τους και θα διατρέχουν όλο το γήπεδο .
Σε επόμενο άμεσο στάδιο θα γίνει η μελέτη που αφορά την περίφραξη, το φωτισμός, τις κερκίδες και το ταρτάν για τα αθλήματα στίβου. Ο Δήμος έχει έτοιμη πρόταση – ώριμη μελέτη- για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που θα ξεκινήσει εντός του Δεκέμβρη οπότε θα ζητηθεί η χρηματοδότηση και επιτέλους ένα όνειρο δεκαετιών θα γίνει πράξη εντός του 2019.
Η κατασκευή του σταδίου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα καθώς οι δημότες της Βόνιτσας αλλά και όλου του Δήμου κάθε ηλικίας και ιδιαιτέρως η νεολαία θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν και να προπονηθούν και να ασχοληθούν περαιτέρω με αθλητικές δραστηριότητες καθώς και με αθλήματα στίβου. Γίνεται σαφές σε όλους ότι ο Δήμος παρόλο την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση κινείται με γοργούς ρυθμούς διεκδικώντας καθημερινά έργα με αξιώσεις, έργα που έχουν στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο και την εξέλιξη. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη καθώς και τον φίλο και πρώην διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Σταύρο Καραγκούνη, για την πολύτιμη υποστήριξή τους και σε αυτά τα έργα, καθώς επίσης και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, το Δ.Σ. καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άμεση και άκρως αποτελεσματική ανταπόκριση.

Εκ του Δήμου 


google page rank