Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Κι όμως, οι μαθητές από το Κατσουλάρι Βάλτου ακόμη σε καρότσα μεταφέρονται στο σχολείο… (φωτό)

Πριν 15 περίπου ημέρες η εικόνα των μικρών μαθητών από τον οικισμό Κατσουλάρι, του Θεριακησίου Βάλτου, να μεταφέρονται στο σχολείο τους στοιβαγμένοι στην καρότσα ενός αγροτικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις .
Μια εικόνα βέβαια γνώριμη σε πολλά χωριά αλλά σε κάθε περίπτωση σοκαριστική αλλά και αποκαλυπτική των δομών Παιδείας στην Αιτωλοακαρνανία του 2018.
Οι αρμόδιοι τότε έσπευσαν να πάρουν θέση επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανέφερε πως μερίμνησε για την έγκαιρη δήλωση των μαθητικών δρομολογίων και των δικαιούχων και την τρέχουσα σχολική χρονιά έτσι ώστε να είναι σε θέση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει τη διαδικασία της ανάθεσης ενώ για την περίπτωση του Θερακησίου τόνισε πως το δρομολόγιο έχει ήδη προκηρυχθεί, έχει περάσει από τις αρμόδιες οικονομικές επιτροπές και βρίσκεται στην τελική φάση της ανάθεσης.
Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας τόνισε πως αμέσως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν το έργο της μεταφοράς μαθητών οι προσωρινοί μειοδότες που αναδείχτηκαν από το Διαγωνισμό .Όμως από το Διαγωνισμό προέκυψαν 160 άγονες διαδρομές καθώς και νέα αιτήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί.
Υποστήριξε πως τα άγονα δρομολόγια παρά τη δημοσιότητα που δίνεται μέσα από τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διεθνούς Διαγωνισμού οφείλονται κυρίως σε αγκυλώσεις λόγω υποχρεωτικής εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την τήρηση του κριτηρίου της έδρας των ταξί καθώς και της έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους προσφέροντες.
Οποιοσδήποτε θα περίμενε ωστόσο 15 μέρες το πρόβλημα να λυθεί, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να ξεπεραστούν, να βρεθεί έστω μια προσωρινή λύση. Κάνει λάθος δυστυχώς… Οι μαθητές ακόμη στην καρότσα μεταφέρονται. Το ταξί δεν φάνηκε…
Αποκαλυπτικές ξανά οι εικόνες λοιπόν που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής. «Ιδού το…ταξί που μεταφέρονται τα παιδιά από το Κατσουλάρι – Θεριακήσι στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής!15 μέρες πέρασαν και το πρόβλημα παραμένει», σημειώνει και θέτει το ερώτημα: « Κυβέρνηση – Τοπική Αυτοδιοίκηση ακούει;»
www.agrinionews.gr
google page rank