Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑ (Γράφει ο Βαγγέλης Κουτιβής)


Δεν έφταναν τα τόσα και τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει την τελευταία 10ετία η Κατούνα, έρχεται ένα ακόμη γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνία της. 

Πέρασε περίπου 1,5 χρόνος και η Κατούνα είναι χωρίς δικό της εφημέριο. 

Τι άλλο μπορεί να έχει μια μικρή κοινωνία ως καύχημα στις μέρες μας πέρα από τα ήθη τα έθιμα και την παράδοση του; 
Κι όμως το χωριό μας δοκιμάζεται αρκετό καιρό τώρα από την απουσία μόνιμου εφημέριου. 
Ανα διαστήματα όλο και κάποιος παπάς έρχεται που είναι εύκαιρος.

Ευτυχώς που τελευταία είναι και ο συνταξιούχος καλός Κατουνιώτης π. Παναγιώτης Αναστασίου και προσφέρει όσο μπορεί. 

Μετά από διαμαρτυρίες πολλών συγχωριανών – νες μας δημοσιεύουμε το μικρό άρθρο αυτό. 
Ήμασταν αρχιερατική περιφέρεια που πρόσφερε και στους άλλους ναούς της περιοχής και φτάσαμε στο σημείο, να πηγαίνουν οι Γυναίκες του χωριού του Αγίου Δημητρίου όπως και των Παμμέγιστων Ταξιαρχών για τον εσπερινό, στον Άγιο Αθανάσιο με το ύψωμα στο χέρι «πρόσφορο που έχει σφραγιστεί με τα ιερά σύμβολα, για τον εορτάζοντα» και να παίρνουν την απάντηση δεν γίνεται εσπερινός διότι δεν έχουμε Παπά. 
Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί με ευκολία το να μην τελείται εσπερινός στα πανηγύριζοντα εκκλησάκια μας ή στον Αγιο Αθανάσιο. 
Η παρουσία των πολλών παρεκκλησίων και εξωκκλησιών μαρτυρά την λειτουργική αγάπη των ντόπιων. 
Αδύνατον φαίνεται στις συνειδήσεις όλων μας η Κατούνα μας με ρόλο στην τοπική εκκλησία να στερείται εφημέριου. Η παπαδομανα Κατούνα;. 
Το katouna News είχε πληροφορίες πως στα μισά Οκτώβρη θα έρθει εφημέριος, οι μέρες πέρασαν πάλι, οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν και τώρα μαθαίνουμε πως στις 18 Νοέμβρη έρχεται νέος Εφημέριος ελπίζουμε η πληροφορία να βγει αληθινή. 
Αν και ήμαστε σίγουροι ότι ο επίσκοπος θα λύσει το θέμα αυτό σύντομα, ωστόσο ευχής έργο θα ήταν ο νέος εφημέριος ενσκήπτοντας στις τοπικές μας συνήθειες να μας αναπαύσει με την συχνή λειτουργική ζωή, που φυσικά σοβαρό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η εν Κατούνα διαμονή του.



Ευάγγελος Κουτιβής 


google page rank