Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευη συνθετικού χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Βόνιτσας.Οι βασικές εργασιες της σύμβασης (εικόνες)

Ο Δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης χθες Δευτέρα 12 Νοεμβρίου υπέγραψε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, προγραμματική σύμβαση , παρουσία των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου για το έργο: «Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Βόνιτσας Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας» .

Ένα χρόνιο πρόβλημα για τον αθλητισμό και την νεολαία της Βόνιτσας μπαίνει σε διαδικασία υλοποίηση . 
Χρόνια υποσχέσεων και ταλαιπωριών τελειώνει κάπου εδώ . 
Στην Βονιτσας τόσα χρόνια στο Εθνικό Στάδιο το κεντρικό γήπεδο ήταν χωμάτινο και πίσω από αυτό έγινε ένα δεύτερο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα που όμως λόγο ιδιοσυγκρασία της περιοχής και του εδάφους ( βάλτος ) ειναι δύσκολο έως αδύνατο να συντηρηθεί και να διατηρηθεί όλη την χρόνια σε καλή κατάσταση. 
Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε λόγο της αύξησης των αθλητικών τμημάτων του Πας Αμβρακικού και την δημιουργία ομάδας Παλαιμάχων .
Παρόλο που τα τελευταία χρόνια γίνεται επαγγελματική συντήρηση στα γήπεδα και λειτουργεί και ένα μικρό βοηθητικό γήπεδο για να εξομαλύνει λίγο την κατάσταση η ανάγκη για ένα μεγάλο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα ήταν επιτακτική .
Πλέον το Εθνικό στάδιο Βόνιτσας πέρα από τα γήπεδα Μπάσκετ, Βόλεϋ και τένις που απέκτησαν το 2017 ελαστικοταπητα , τα δυο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα θα διαθέτει και ένα κεντρικό γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα .
Οι βασικές εργασίες :
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι η Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα διαστάσεων 104Χ76, η κατασκευή συστήματος απορροής ομβρίων μήκους 1000 μέτρων , το οποίο θα περιλαμβάνει 7 διάτρητος αγωγούς συλλογής ομβρίων , από PVC, οι οποίοι θα είναι παράλληλοι μεταξύ τους και θα διατρέχουν το στάδιο σε όλο το μήκος τους .
Επίσης κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδερμα που θα αντιστηρίξει το επίχωμα έμπροσθεν της προσόψεως των αποδυτηρίων και κατασκευή καναλιού αποστράγγισης των επιφανειακών ομβρίων υδάτων .
Ακόμη θα γίνει και εκσκαφή αποστραγγιστικών τάφρων οι οποίοι θα είναι παράλληλοι μεταξύ τους και θα διατρέχουν όλο το γήπεδο 
Σε επόμενο άμεσο στάδιο ο Δήμαρχος Αποστολάκης Γεώργιος ζήτησε από τον Υπουργό να χρηματοδοτηθεί η περίφραξη , ο φωτισμός και το ταρτάν για να υπάρχει και ο στίβος μέσα στο Εθνικό Στάδιο .
Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας σε σχόλιο του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα είπε «έξω από τα δόντια»,αφήνοντας δικαιολογημένες αιχμές σε όσους υποσχέθηκαν «αέρα κοπανιστό» .
«Υπουργέ για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ πολύ όσο εγώ προσωπικά όσο και οι δημότες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Τωρα μένει μόνο η ολοκλήρωση εργασιών όχι στο γήπεδο Βόνιτσας αλλά στο Εθνικό Στάδιο Βόνιτσας 1962. Δηλαδή ταρτάν φωτισμός. πετιφραξη για να ολοκληρωθεί το Στάδιο. Απέδειξες ότι ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα του τόπου και της Περιφέρειας και γνωρίζεις το αντικείμενό. 
Οχι σαν μερικούς άλλους προηγούμενους που υπέγραφαν χρηματοδότηση = κουρελόχαρτα . Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις στην ζωή σου»
www.xiromerobest.gr
google page rank