Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ "ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ" ΚΑΙ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ"

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 27/12 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μας λόγω έλλειψης απαρτίας. 
Στην συνεδρίαση δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν εμπρόθεσμα ( 5 ημέρες πριν ) οι παρατάξεις "Κύμα αλλαγής " του Αθανασίου Κασολα και " Συμφωνία Ελπίδας " του Δημήτρη Μασούρα.
Όπως είναι γνωστό στην συνεδρίαση θα λαμβάνονταν αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα όπως η κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2020, η υποβολή προτάσεων για ένταξη σε διάφορα προγράμματα, η έγκριση του απολογισμού του 2018. 
Ωστόσο οι συγκεκριμένες παρατάξεις χρησιμοποιώντας ασήμαντες δικαιολογίες επέλεξαν την απόχη από την ουσιαστική συζήτηση, ιδιαίτερα για το τεχνικό πρόγραμμα. 
Πρώτο θέμα στο Δ.Σ. ήταν η έγκριση απολογισμού - ισολογισμού του έτους 2018. 
Να θυμίσουμε τι έχει γίνει με αυτό.? 
Το καταψήφισαν στην Πρώτη συνεδρίαση. 
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκρινε άκυρη την απόφαση τους. 
Ο κ. Μασούρας προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Συντονιστή. 
Στην επιτροπή αυτή απορρίφθηκε η προσφυγή του κ. Μασούρα και ζητήθηκε η έγκριση του απολογισμού από το Δ.Σ. 
Άραγε τώρα τι θα ψήφιζαν.? 
Θα ενέκριναν ή όχι τον απολογισμό.? 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Δεν ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν είχαν να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Ο νόμος έχει αλλάξει και απαιτεί από τις παρατάξεις να έχουν ολοκληρωμένες και κοστολογημενες προτάσεις για να μπορούν αυτές να τεθούν σε ψηφοφορία. Αν και είχαν ειδοποιηθεί προφορικά 15 ημέρες πριν την συνεδρίαση φαίνεται ότι δεν κατάφεραν ν παρουσιάσουν πρόταση γιατί απλά δεν έχουν. 
Όσο για τις αιτιάσεις του κ. Κασολα να πούμε τα εξής. 
1) Ο σύμβουλος κ. Παξινός Δημήτρης προσκλήθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής μέσω του προσωπικού του email στης 23/12/2019 και ώρα 12:56 μ.μ. 2) 
Οι διαταγές πληρωμής αποτελούν δικαστικές πράξεις άμεσα εκτελεστέες. Περισσότερα για αυτό στο επόμενο Δ.Σ. αν αποφασίσετε να προσέλθετε. 
Εμείς θα επιμείνουμε καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση ( στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων του δήμου ) για το τεχνικό πρόγραμμα θέτοντας τους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους και διεκδικώντας ακόμα περισσότερα κονδύλια . Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος μας αν και μικρός Δήμος είναι πρώτος σε έργα στο νομό και στην Περιφέρεια. 
Η αποχη δεν είναι λύση. 
Λύση είναι η πρόταση και η διεκδίκηση. 
Σας περιμένουμε επιτέλους να συζητήσουμε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου και Όχι στο FB και στα διάφορα στημένα blogs. 

Για την Δημοτική Ομάδα Δύναμη Πολιτών 
Ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης.
google page rank