Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Η δημοτική παράταξη «ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταγγέλλει την προχειρότητα της δημοτικής αρχής Ακτίου-Βόνιτσας

Η δημοτική παράταξη «ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά ζητήματα οικονομικής φύσεως, τα οποία αφορούν την λειτουργία του δήμου μας, όπως το τεχνικό πρόγραμμα, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού πολλών χιλιάδων ευρώ, η αγορά αυτοκινήτου τζιπ αξίας 38.000 ευρώ και άλλα πολλά.
 Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπήρχε εισήγηση για αναμόρφωση του προϋπολογισμού ύψους 60.000 ευρώ, με σκοπό να πληρωθούν δαπάνες που κρίθηκαν παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για τις οποίες οι ιδιώτες πέτυχαν την έκδοση διαταγών πληρωμής και η δημοτική αρχή αποφάσισε να μη προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων, ούτως ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου. 
Για ποιο λόγο άραγε η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην ασκήσει ένδικα μέσα ; 
Για ποιον λόγο αποφάσισε να μην ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει ο νόμος; 
Αλήθεια, ο κ. Βίτσας πως εισηγείται να πληρωθούν δαπάνες οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο? 
Για ποιο λόγο αναλαμβάνει ο ίδιος την εισήγηση ενός τέτοιου θέματος? 
Για ποιο λόγο η αναμόρφωση του προϋπολογισμού τίθεται πάντα στο δημοτικό συμβούλιο ως τελευταίο ή ως προτελευταίο θέμα? 
Στην πρόσκληση η οποία μας απεστάλη στις 23-12-2019, λείπουν οι εισηγήσεις για τα περισσότερα θέματα, δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τόσο σοβαρά ζητήματα, ενώ δεν υπήρχαν συνημμένες η απόφαση της επιτροπής διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα και οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν πλήρη γνώση επί των θεμάτων του συμβουλίου και να μπορούν να τοποθετηθούν επ’ αυτών. 
Το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 είναι ένα κακό αντίγραφο του τεχνικού προγράμματος του έτους 2019 και οι συνεχείς αναμορφώσεις του θα είναι αναπόφευκτες. 
Περαιτέρω, στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής για την ποιότητα ζωής ο εκπρόσωπος της παράταξής μας κ. Δημήτρης Παξινός, δεν έλαβε πρόσκληση προκειμένου να παραστεί και να εκπροσωπήσει την παράταξή μας, με αποτέλεσμα η αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση να καθίστανται ακυρωτέες. Μάλλον δεν τον θέλετε... 
Το γεγονός ότι θέλουμε να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία. 
Σας καλούμε να εφαρμόσετε τον νόμο ιδιαίτερα σε θέματα διαταγών πληρωμής γιατί θα μας αναγκάσετε σε πρακτικές που δεν είναι στις προθέσεις μας και να σταματήσετε επιτέλους αυτή την βιομηχανία διαταγών πληρωμής. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους η δημοτική μας παράταξη δεν μπορεί να νομιμοποιήσει με την παρουσία της το σημερινό δημοτικό συμβούλιο και αποφάσισε να απέχει και καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις. 

Ο επικεφαλής της παράταξης Αθανάσιος Ελ. Κασόλας
google page rank