Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΏΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ.... Του Ανδρέα Τσακάλη

Ένα μείζον θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Το έγκλημα έγινε με την δημιουργία του ΧΥΤΑ στη πιο τουριστική και αναπτυσσόμενη περιοχή του τόπου μας και συνεχίζεται σήμερα με την μεταφορά σκουπιδιών από τον όμορο νομό της Λευκάδος. 
Κύριοι τής τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΦΟΣΔΑ:
1) Οι υπεύθυνοι της Λευκάδος αποφεύγουν συστηματικά και διαχρονικά να δημιουργήσουν ΧΥΤΑ και ΧΥΤΗ στην Λευκάδα, όλοι γνωρίζουμε τι έγινε με την δημιουργία του ΧΥΤΑ στην Καρυα Λευκάδος. 
2)Ο ΧΥΤΑ παλαιρου δημιουργήθηκε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις λειτουργίας και για συγκεκριμένο βάρος και όγκο σκουπιδιών. 
3)Η κατά παρέκκλιση εντολή του εκπροσώπου του κράτους για τα σκουπίδια της Λευκάδος μπορεί να γίνει λίγες φορές και για συγκεκριμένους λόγους, δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αν συμβαίνει αυτό το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. 
4)Θα ήταν ορθό οι υπεύθυνοι να καλέσουν ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα ετσι ώστε να διενεργήσει έρευνες και μετρήσεις για να δούμε αν τελικά τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα της εταιρείας διαχείρισης και της Περιφέρειας σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος. 
5)Διασφαλίστε την δημιουργία και λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Λευκάδα πριν πάρετε ούτε ένα σκουπίδι. Κοιτάξτε στα μάτια τους κατοίκους του τόπου και μιλήστε αληθινά..
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν χωρούν ούτε σκοπιμότητες, ούτε ιδιοτέλεια ούτε κομματισμοί και αντιπολιτευτικες τακτικές, εδώ προέχει το συμφέρον του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας. Πιέστε σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας με όλες τις δυνάμεις σας 
(Πού είναι οι βουλευτές του Νόμου για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο ο βουλευτής Λευκάδος Κος Καββαδας βγαίνει και πανηγυρίζει!!!!!!) Μεριμνήστε και εργαστείτε έτσι ώστε η επόμενη ημέρα να είναι απαλλαγμένη και "καθαρή" από τέτοιου είδους προβλήματα. 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!!!!

Fb Andreas Tsakalis
google page rank