Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ" ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, που οδήγησε στην απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων από τον Τούρκο κατακτητή. Αύριο είναι διπλή γιορτή. Είναι η γιορτή του απανταχού ελληνισμού και του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που πλαισιώνει το νόημα της εθνικής επετείου και ευαγγελίζεται τον ερχομό της ελευθερίας.
Η επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαία στιγμή του νεοτέρου ελληνισμού, βασισμένη στις αρχές του δικαίου, της εθνικής ανεξαρτησίας, της θρησκευτικής ελευθερίας και του πατριωτισμού, που θα πρέπει ακόμα και σήμερα να αποτελούν οδηγό για τους Έλληνες.
Αποτελεί κορυφαίο γεγονός τόσο για την Ευρωπαϊκή όσο και για την Διεθνή Ιστορία. Απέδειξε όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο, ενώ υστερούσαν σε όλα και ήταν κατά πολύ λιγότεροι.
Αποτελεί ύψιστη υποχρέωση μας η διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας, της θρησκείας μας και της ανεξαρτησίας της πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες .
Για την δημοτική ομάδα «ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


google page rank