Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Άλλαξε δια μαγείας την έκπτωση σε απευθείας αναθέσεις ποσού 400000 € και πήγε 100.000 € κατω, στο κοιμητήριο Κατούνας και οδοποιία Παλαίρου


Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 5-3-21 με τις υπ’ αριθμ. 58/2021 και 59/2021 αποφάσεις, αποφασίστηκε η απευθείας διαπραγμάτευση μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Αποστολάκη, δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 334.000€. Οι προσκλήσεις αυτές απεστάλησαν μόνο σε έναν υποψήφιο ανάδοχο, χωρίς να πρόκειται για εξειδικευμένο αντικείμενο, καθώς πρόκειται για ένα κοινό έργο.

Το πρώτο είναι αποκαταστάσεις οδοποιίας δήμου Παλαίρου και το δεύτερο αφορά αποκατάσταση ζημιών στο κοιμητήριο Κατούνας .
Ενώ αρχικά πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μας είχε σταλεί πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού με ποσοστό έκπτωσης από τον ανάδοχο μηδέν 0% και στα δυο έργα, για τα οποία όλος τυχαίος απευθύνθηκαν και οι δυο προσκλήσεις στον ίδιο υποψήφιο ανάδοχο, που ήταν εν συνεχεία και ο οριστικός ανάδοχος, στο μεσοδιάστημα των 5 ημερών από την πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής στις 1-3-21 έως την συνεδρίαση στις 5-3-21, κατόπιν έντονων αντιδράσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, το πρακτικό ως δια μαγείας άλλαξε και πήρε έκπτωση 30% στις αποκαταστάσεις ζημιών του κοιμητηρίου Κατούνας από 93.000€, πήγε στις 65.100€ και 44% στις αποκαταστάσεις οδοποιίας Παλαίρου από 241.000€ πήγε στις 134.960€, περίπου 100.000€ κάτω ……. 100000€ δεν είναι λάθος για τον κάθε καλόπιστο δημοτικό σύμβουλο ή δημότη. 
Ο κάθε δημότης ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Λέγοντας μας ότι έχει γίνει λάθος, ενώ το ποσό χωρίς έκπτωση γραφόταν και αριθμητικώς και ολογράφως σε 4 (τέσσερις) θέσεις. Αν είναι ποτέ δυνατόν…. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε τα πρακτικά για να διαπιστώσουν οι δημότες την αλήθεια.
Στην ίδια επίσης Οικονομική Επιτροπή έγινε ανάθεση ποσού 74.300€, πάλι με το άρθρο 32γ του ν. 4412/16, ξανά με απευθείας διαπραγμάτευση με πρόσκληση πάλι σε ένα υποψήφιο ανάδοχο, με το ποσοστό έκπτωσης 1%, για AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ.
Για να μάθουν οι δημότες πως διαχειρίζονται τα λεφτά που σας δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών συνολικού ποσού 400.000€ με ΣΑΕ 055.
Οι διαπραγματεύσεις σας κύριε Αποστολάκη είναι άκρως ζημιογόνες για τον δήμο, όπως άλλωστε και εσείς ο ίδιος με αυτά που κάνετε.
Μάλιστα, προκειμένου να αποκρύψετε τα πεπραγμένα σας από τους δημότες, μας είπατε το αδιανόητο, που δεν το πιστεύει ο οποιοσδήποτε ακόμα και αφελής να ήταν, ότι τάχα το βίντεο της οικονομικής επιτροπής που θα μάθαιναν οι δημότες όλα όσα ειπώθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, χάθηκε ….., καθώς ήταν μια έντονη συνεδρίαση με σφοδρές επικρίσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα σας .Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θέλατε να δώσετε το βίντεο για τους δικούς σας λόγους ….
H αδιαφάνεια και η απευθείας ανάθεση 400000€ από ΣΑΕ 055 του ΥΠΕΣ είναι το κύριο χαρακτηριστικό του δήμαρχου κ. Αποστολάκη 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο ανάδοχοι ήταν εκτός δημου…., καθώς μόλις στις 2-3-21 δεχόμασταν μαθήματα από τον κ Βίτσα στο ΔΣ του προϋπολογισμού για τη στήριξη των τοπικών εργολάβων , καθώς ο ιδιος ψήφισε και τις 3 απευθείας διαπραγματεύσεις συνολικου ποσου 400000€, για λογους τους οποίους μόνο αυτος ξέρει ,ήταν κατι το οποιο θα περιμέναμε να διαφοροποιηθεί μόνο και μόνο Εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας όντας επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δυστυχώς δεν το έπραξε-----.
 
Κασόλας Αθανάσιος 
Κύμα Αλλαγής 
Δημοτική Παράταξη  Ακτίου - Βόνιτσας 

 

google page rank