Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Παλι εκτός εμβολιαστικής γραμμής το κέντρο Υγείας Κατούνας. Προς επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία με εννέα ακόμη γραμμές

Πάλι κανείς δεν ενδιαφέρετε για τους Κατοίκους της Ενότητας Μεδεώνος (Δήμος-Περιφέρεια-6η ΥΠΕ-Υπουργείο Υγείας).
Παρά τις διαβεβαιώσεις γιατρών και τις αναρτήσεις πως το Κέντρο Υγείας Κατούνας θα είναι εμβολιαστική γραμμή, όλα πέφτουν στο κενό. Το ορεινό Ξηρόμερο μένει χωρίς εμβολιαστική γραμμή με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της Ενότητας Μεδεώνος να τρέχουν χιλιόμετρα μακριά.
Αποτέλεσμα οι μετακινήσεις κυρίως των μεγαλύτερων από την Ενότητα Μεδεώνος την καρδιά του Ξηρομέρου, να γίνεται με μεγάλη δυσκολία και μακριά.
Μάλλον όταν τα εμβόλια θα φθάσουν να γίνονται στα φαρμακείο όπως τα υπόλοιπα τότε θα έχει και η Κατούνα.
 Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί; 
------------------------------------------------------------------------

Αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσε στο Αγρίνιο το γεγονός πως δεν προβλέφθηκε στην πόλη η λειτουργία mega εμβολιαστικού κέντρου όπως συνέβη στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Δεδομένης άλλωστε της υστέρησης της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιαστικούς ρυθμούς εύλογα εκφράστηκε η διεκδίκηση για νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Νομό.
Σε αυτό το ζήτημα υπήρξε θετική εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να ενσωματωθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εννέα ακόμη γραμμές , πέντε στο Μεσολόγγι και τέσσερις στο Αγρίνιο. Υπήρξε ήδη η σχετική ενημέρωση της 6ης ΥΠΕ στη διοίκηση των Νοσοκομείων.
Η εξέλιξη βέβαια αυτή αποτέλεσε μονόδρομο καθώς τον Μάιο αναμένεται να λάβει σειρά για εμβολιασμό μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί σε όλη τη χώρα. Είναι άλλωστε απάιτηση του Αγρινίου να παύσει η ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών που καλούνται να μετακινηθούν σε Κέντρα Υγείας αλλων δήμων για να τους χορηγηθεί το εμβόλιο.
Την είχε προαναγγείλει πάντως την απόφαση ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος ,απαντώντας σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του Απ. Κατσιφάρα, σημειώντας τα εξής: «Συστήνουμε σε όλους να κάνουν λίγες ώρες υπομονή.Η Περιφερειακή Αρχή, αν και όχι καθ’ ύλην αρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεργάζεται άψογα με την Πολιτική Προστασία, τα συναρμόδια υπουργεία και την 6η ΥΠΕ και έχει κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης για το χτίσιμο του ανοσολογικού τείχους. Η κοινωνία μας χρειάζεται τα εμβόλια και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».
Το κρίσιμο ερώτημα ωστόσο που μένει να απαντηθεί είναι με ποιο υγειονομικό προσωπικό θα λειτουργήσουν οι νέες εμβολιαστικές γραμμές. Αναμένεται άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενώ-σημειωτέον- παραμένει σε ισχύ η Υπουργική Απόφαση και πρόσληψη επικουρικου-νοσηλευτικού με ετήσιες συμβάσεις.
google page rank