Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στιγμιότυπα του αγώνα Παναρκαδικός – Α.Ε. Μεσολογγίου 2-2









nafpaktianews

Λουκέτο βάζουν από την Τρίτη τα καταστήματα της Sprider Stores


Ρολλά κατεβάζει άλλη μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης, καθώς η Sprider Stores ανακοίνωσε επισήμως την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της από αύριο Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης ρευστότητας και διακοπής της χρηματοδότησής της από τις τράπεζες.

Βασικός λόγος για την απόφαση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήταν «η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση», ενώ παράλληλα βεβαιώνεται ότι η εταιρεία θα εστιάσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από την εταιρεία:

Η εταιρεία Sprider Stores γνωστοποιεί στους πελάτες, τους συνεργάτες της και το επενδυτικό κοινό, ότι από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων της Εταιρείας.

ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 1-1 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Ισόπαλο 1-1 το τοπικό ντέρμπι των ΒΛΑΧΩΝ που έδειξαν με το καλημέρα ότι θα είναι οι πρωταγωνιστές του Γ’ ομίλου στην Β’ κατηγορία ΕΠΣΝΑ.
Οι  γηπεδούχοι είχαν να παρατάξουν δύναμη πάθος και θέληση για την νίκη και οι φιλοξενούμενοι την ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών ανώτερης κατηγορίας.
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Πανοχθιακός επέλεξε να χτυπήσει στην κόντρα και ευτύχισε στην πρώτη κάθετη πάσα του Πετρονικολού, στο 11’ ο πιεζόμενος από τον Μικρόπουλο , ο Αντωνόπουλος γυρίζει με το κεφάλι πίσω την μπαλα στον τερματοφύλακα σημειώνοντας αυτογκόλ.
Στο 26’ λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρύμπα πετάγετε στο πρώτο δοκάρι ο Κοκκώνης Ε. η κεφαλιά όμως καταλήγει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Στο 30’ λεπτό ο νεαρός Μιχάλης Τσέπας είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τον Πανοχθιακό αλλά λόγω απειρίας πλασάρει πάνω στον Μιχάλη Μπούτιβα από ευνοϊκή θέση.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο Β’ Ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν δυναμικά κυνήγησαν το γκολ αλλά δημιουργήθηκαν λίγες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες.

Υπερπολυτελή έπαυλη στην Ιθάκη αγοράζει η Μαντόνα!


Η Μαντόνα φέρεται να είναι μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν προαγοράσει υπερπολυτελή έπαυλη στο νησί Ιθάκη, σε ένα νέο resort έξι (και βάλε) αστέρων. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα η «ιέρεια της ποπ» επισκέφθηκε το νησί για να δει -εκτός από την ομορφιά του- το σημείο που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί στο ησυχαστήριό της.
Όπως γράφει η «Espresso της Κυριακής», το συγκρότημα υπερπολυτελών επαύλεων ονομάζεται «Odyssey 6* resort» και βάζει την Ιθάκη στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού, υψηλού επιπέδου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Η πανέμορφη Ιθάκη επιλέγηκε από κροίσους ομογενείς για την μεγάλη αυτή επένδυση με στόχο να μετατρέψουν σε παγκόσμιο κέντρο τουρισμού το νησί του Οδυσσέα κατασκευάζοντας εκεί μία από τις μεγαλύτερες έξι αστέρων ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο. Ηδη την περιοχή του μαγευτικού νησιού που έχει αγοραστεί από Ελληνοαυστραλούς επιχειρηματίες -οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας- έχουν επισκεφτεί μεγιστάνες του πλούτου, κορυφαίοι σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και λαμπερά πρόσωπα παγκόσμιας φήμης. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς να έχουν ήδη προγραμματίσει τις αγορές υπερπολυτελών κατοικιών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Σαμαράς: Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος στο ξερίζωμα και στην απαξίωση της Χρυσής Αυγής διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο American Jewish Committee.
«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση», τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, πάντως, στο ακροατήριό του που τον χειροκρότησε, όταν αναφέρθηκε «στην σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης που θα δικαστεί», ότι «είναι η Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα που έχει επιληφθεί, όχι η κυβέρνηση».
Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη όσον αφορά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παρ” ότι κι άλλες χώρες έχουν παρόμοια προβλήματα με νεοναζιστικές οργανώσεις. Εξήγησε, πάντως, στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί, η ηγεσία της οργάνωσης είναι. Οι ψηφοφόροι της είναι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και από την υψηλή ανεργία που μαστίζει την χώρα, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός έχει πολιτική αντίληψη και θα απομονώσει τους νεοναζί.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε στα μέλη του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, αλλά και την αισιόδοξη προοπτική της.

Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αγρίνιο. ( Φωτο από τον Τάσο Ντζιμάνη)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/2013

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στην παραλία Σάλτινης με θέμα:
- Απολογισμός πεπραγμένων της περιόδου που πέρασε
- Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 
Επίσης θα συζητηθούν οι προοπτικές και η δυναμική του ομίλου.
Τέλος, θα γίνουν και εγγραφές νέων μελών.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας.

Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ζητάει η τρόικα


Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση κατά τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποίησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμό στους επικεφαλής της τρόικας προκάλεσε η «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού συστήματος η οποία εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα φτάσει στα 6 δισ. ευρώ.
Η απαίτηση αυτή των τροϊκανών προκάλεσε συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, αφού είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί προσωπικά πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα που θα πλήττουν ξανά τα εισοδήματα των πολιτών.
Το μόνο σημείο σύγκλισης απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4% στο τέλος του έτους ενώ, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται, με τις έως τώρα πληροφορίες, να διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ και να μην εφαρμοστεί για τους ένστολους το ενιαίο μισθολόγιο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΩΝΩΠΙΝΑ


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έκλεψαν και αμέσως μετά είχαν ατύχημα


Δύο άτομα αναζητά η Αστυνομία για κλοπή που διέπραξαν  στην Αμφιλοχία το μεσημέρι. Οι δύο δράστες έκλεψαν από ηλικιωμένο αραβικής καταγωγής κάτοικο της Αμφιλοχίας 550 ευρώ που είχε σε τσέπη του πουκαμίσου του.......
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agriniopress.gr το παράδοξο όμως είναι πως σπεύδοντας με το όχημα τους και με μεγάλη ταχύτητα  να διαφύγουν  είχαν τροχαίο ατύχημα, συγκεκριμένα το όχημα τους εξετράπη της πορείας του, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στο δρόμο προς Βόνιτσα. Οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό τους καθώς εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο  ενώ από έγγραφα που βρέθηκαν σε αυτό προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες είναι Ρομά από την Πάτρα

agriniopress

ΚΕΝΤΡΙ: ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΕΤΟΥ- ΚΑΤΟΥΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΕΤΟΣ -ΚΑΤΟΥΝΑ 3-0
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Ο Α.Ο ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!!!


ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Ν.Α Ο Α.Ο ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0 ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
ΑΡΚΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ!!!
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 8' ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Σ,
Η ΜΠΑΛΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΟΠ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΕΛΑΚΗ Κ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ 18' ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΡΔΕΛΗ Π ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΤΣΑ ΤΖ, ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΔΙΧΤΥΑ.
Ο ΑΟΠ ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΕ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΔΕΛΗ & ΜΟΥΤΣΑ ΤΖ  ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΧΟ. ΣΤΟ 35' ΞΑΝΑ Ο ΚΟΥΚΟΥΡΔΕΛΗΣ Π ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΣΟΥΤ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΤΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη η γυναίκα που ξεγέλασε χθες την αστυνομία


Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί η γυναίκα η οποία ψευδώς χθες βράδυ ενημέρωσε πως έπεσε σε χαντάκι με αποτέλεσμα επί ώρα αστυνομία και πυροσβεστική να την αναζητούν. Καθώς τα στοιχεία για το ατύχημα της που η ίδια έδινε μέσω κινητού δεν επιβεβαιώθηκαν οι αστυνομικοί υποψιασμένοι αφού  ταυτοποίησαν τα στοιχεία της κατέληξαν στο σπίτι της στο Αγρίνιο όπου και τη βρήκαν. Πρόκειται για 52χρονη σε βάρος της οποία σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση ανησυχίας.   
agrinionews

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ.



ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ     2 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ               1 - 2
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ      1 - 0
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                       1 - 2
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ  0 - 1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ                        0 - 0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ       1 - 3

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 93 ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)-ΒΑΘΜΟΛΙΓΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Δεύτερη αγωνιστική σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου για το πρωταθλημα της Α' κατηγορίας Πρεβεζας-Λευκάδας και η ομάδα μας ταξίδεψε στη γειτονική Λευκάδα και στους Σφακιώτες για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.
   Ο προπονητής Νίκος Κωσταράκης είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες που αποτελούν το βασικό κορμό της ομάδας, με μοναδική εξαίρεση τον Κατσαβριά που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Έτσι ξεκίνησε με Καταγή κάτω από τα γκολπόστ, Βερύκιο και Κοκκόλη ακραία μπακ και αμυντικό δίδυμο Πανταζή και Καταγή Π. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Παξινός(C) οι αδερφοί Μωραΐτη, δεξιά Φραγκολιός, αριστερά Περιστέρης και μοναδικός προωθημένος ο Σταμουλάκης.
   Ξεκινώντας το ματς, η ομάδα μας βρήκε απέναντί της ένα νεανικό σύνολο που όμως δεν υστερούσε καθόλου σε δύναμη και τσαγανό να το πούμε ποδοσφαιρικά, όσο και σε ταλέντο. Έτσι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων πρέπει πραγματικά να αποθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκδικήσουν τη νίκη. Η ομάδα των Σφακιωτών φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες της πήγαιναν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επιθετικούς της να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά στα κερέ της ομάδας μας. Οι παίκτες μας από την άλλη  έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το ρυθμό, να μην έχουν κατοχή μπάλας και να κάνουν συχνά λάθη.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 2η Αγωνιστική ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Η Πλαγιά πήρε ισοπαλία από τους Σφακιώτες 1-1


Σφακιώτες - ΑΟ Πλαγιάς 1-1. 
Στο 30 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και στο 93 η Πλαγιά ισοφάρισε.




Σε λίγο περισσότερα:

ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ O ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟ (ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ) 0-0


Στο Δημοτικό Στάδιο Βόνιτσας σήμερα στα πλαίσια της  2ης Αγωνιστικής  ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας με αντίπαλες ομάδες τον ΠΑΣ Αμβρακικό Βόνιτσας με τον Πανλευκάδιο (Καλαμίτσι). Ένας αγώνας χωρίς γκολ 0-0.
Ένας χαμένος βαθμός για την ομάδα της Βόνιτσας σήμερα.

Πέρασε η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων! - Όλοι ασχολούνται με την Χ.Α. και η τρόικα με την κυβέρνηση ξεσαλώνουν


Έπεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για χιλιάδες ομαδικές απολύσεις! 
Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας... θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
Οι δανειστές είχαν ζητήσει έως το Δεκέμβριο του 2013 να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο των απολύσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές καθώς όπως επεσήμαναν σε καμία ευρωπαική χώρα – εκτός από την Ολλανδία – δεν προβλέπεται έγκριση του Υπουργού για τις ομαδικές απολύσεις. 
Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΝΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τα αποτελέσματα του Σαββάτου για την 1η αγωνιστική στους 3 ομίλους της Β΄ ΕΠΣΝΑ.

3 ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ              3 - 0
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ       2 - 0
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ - ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                         0 - 2




1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΕ ΟΙΝΙΑΔΩΝ  3 - 1
ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  2 - 0
ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ  2 - 1
ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ - ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  3 - 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ  1 - 0
ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ  2 - 1


vres-agrinio

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α.Π.Σ.Α.Ο. ΑΕΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 3-0

ΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

Ισοπαλία η Κ20, ήττα η Κ15 ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το παιχνίδι της ομάδας Κ20 του Παναιτωλικού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Λεμονή στο 66’ και δύο λεπτά αργότερα ο Κωστακιώτης με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό, μετά από ωραίο επιθετικό συνδυασμό και σέντρα του Κολοκοτρώνη.
Να σημειωθεί ότι ο Άρης κέρδισε ακόμα δύο πέναλτι. Το ένα απέκρουσε ο Τηλεμάχου, το άλλο κατέληξε στο δοκάρι. Στο 79’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Χαντάκιας.
ΑΡΗΣ: Μάντζαρης, Βόσδου, Παπαφλωράτος, Μαζουλουξής, Μπιμπισίδης, Φούσκας (82’ Ζαχαριουδάκης), Ντούγκας, Λεμονής, Μπάλιος (63’ Σάλτας), Κτιστόπουλος, Παπακώστας (68’ Ρότα).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τηλεμάχου, Χαντάκιας, Καραλής (65’ Κοντογιάννης), Δημουλάς, Κοζάκης, Κωνσταντινόπουλος, Βασιλάρης, Κωστακιώτης, Τουρλίδας (50’ Κολοκοτρώνης), Ζαρκάδας, Σιώρος (91’ Ερινάλντο).

ΚΑΙ 3ο ΓΚΟΛ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΜΕΔΕΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ (live)


ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ 2-0 ΤΗΝ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ.Α.Ο. ΑΕΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ



Ιδρύθηκε επίσημα το 1978 και το 1979 παίζει στο πρώτο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Ν.Α με δηλωμένη έδρα το γήπεδο του Αστακού, κατόπιν το γήπεδο Φυτειών, Κατούνας και Αρχοντοχωρίου και από το 2001 έως σήμερα στο γήπεδό του στον Αετό. Στην ομάδα του Αετού πέρασαν πολλοί νέοι οι οποίοι αργότερα έφυγαν με μεταγραφές. 
Ο  Αετός έχει και παιδικό ομάδα. Σήμερα αγωνίζεται στην Β κατηγορία ΕΠΣΝΑιτωλοακαρνανιας στο γ όμιλο.  
Στυλοβάτης και η ψυχή της ομάδας είναι ο Κώστας Γεωργούσης. 
Η ομάδα του Αετού έχει προσφέρει πολλά στην νεολαία του χωριού. 
Φυσικά ισχύουν και όσα γράψαμε για τους Κατουνιώτες ποδοσφαιριστές σε προηγούμενο αφιέρωμα μας:
"Ο Αετινος  ποδοσφαιριστής είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Ξηρομερίτη ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, όπως και ο χαρακτήρας του, ήταν μέσα στο γήπεδο φοβερά εγωιστής καθώς «δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του» που λέμε. Σκληραγωγημένος από τη φύση του, με ψυχή, υπερήφανοςπεισματάρης, αλλά καθαρός και 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Α.Μ.Σ. ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


Η Ποδοσφαιρική Ομάδα της  Κατούνας δημιουργήθηκε το 1949 μετά τον εμφύλιο και υπάρχει μέχρι σήμερα και αγωνίζεται στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας.
Θα έλεγε κανείς πως η ιστορία της Ποδοσφαιρικής ομάδας ΜΕΔΕΩΝ Κατούνας αντικατοπτρίζει την ιστορία του ποδοσφαίρου σε όλο το Ξηρόμερο και ίσως και στην Αιτωλοακαρνανία. Η Μεδεών Κατούνας ιδρύθηκε πριν δημιουργηθεί η ΕΠΣΝΑιτωλοακαρνανιας
Σε γενικές γραμμές την ιστορική πορεία της ομάδας θα μπορούσαμε να τη χωρίσουμε σε τρεις περιόδους-σταθμούς.
Α)Η πρώτη περίοδος αρχίζει από την δημιουργία της το 1949 εως Αθλητική Ενωση Κατούνας (ΑΕΚ)και κατόπιν σαν Ακράτητος που κράτησε περίπου 15 χρόνια εως το 1964.

Συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και κρατούνται στα γραφεία της Αντριτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί και κρατούνται συνολικά πέντε στελέχη του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της δικαιοσύνης αφορούσε πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν ανώτατες δικαστικές πηγές, «είναι καλά δεμένη».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τον «κάρφωσε» πρώην Χρυσαυγίτης


Προθεσμία ενός… τετάρου έδωσε η δικαστική έδρα στον πρώην φρουρό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προκειμένου να βρει νέο δικηγόρο και να τον ενημερώσει για την υπόθεση για να αναλάβει την υπεράσπισή του. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κανονικά, λοιπόν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στον αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 μηνώς με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ.
Σύμφωνα με το onairnews ο Αθηναίος δικηγόρος του πρώην φρουρού του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση δεν πήγε στο δικαστήριο. Ετσι ο αστυνομικός, πλησίασε στην έδρα και ζήτησε προθεσμία για να ενημερωθεί για την υπόθεση ο νέος δικηγόρος του, από το Αγρίνιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έδρα του απάντησε ότι του δίνει προθεσμία. Ενός τετάρτου όμως…

Κάηκε ολοσχαιρώς σπίτι στο Αγρίνιο


Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν πριν λίγα λεπτά στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην οδό Τεντοπούλου. Ολοσχαιρώς και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κάηκε σπίτι στο δεύτερο όροφο. Στο σημείο κατέφτασαν τρεία πυροσβεστικά οχήματα,αστυνομικές δυνάμεις και ένα ασθενοφόρο, ενώ ο κάτω όροφος του σπιτιού έχει εκκενωθεί  Σε απόγνωση οι οικογένειες φώναζαν για βοήθεια. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.
aerasnews

Δεν έγινε πραξικόπημα;;; Τζάμπα οι πίτσες…!


Αυτό που οι Έλληνες έχουμε την τάση να διακωμωδούμε τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και τις πλέον δραματικές στιγμές της ιστορίας, …έχει και τη θετική του διάσταση! Είναι ίσως αυτό που μας κρατά ζωντανούς. Και που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, να πάμε πιο κάτω και να αστειευτούμε ξανά με το χάλι μας το μαύρο.
Σήμερα, λοιπόν, ..δεν έγινε τελικά το πραξικόπημα! Έγινε, όμως, ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το πανηγύρι που έστησαν χιλιάδες πολίτες. Τα μηνύματα ξεκίνησαν από νωρίς:
- «Πραξικόπημα; Γίνεται να το καθυστερήσουμε λίγο γιατί έχω μια δουλίτσα να κάνω;».
-«Παιδιά, πείτε μου τι ώρα θα γίνει να καλέσω τα φιλαράκια για μπύρες και πίτσα».
-«Καλά ρε, θα κάνετε πραξικόπημα κι εμένα δεν μου είπατε τίποτα;».
Αυτά και άλλα πολλά δείχνουν την αντίδραση των πολιτών στα σενάρια που διακινήθηκαν, εντός και εκτός των συνόρων. Βέβαια, αν μια στο εκατομμύριο γίνει κάποια στιγμή κάτι κι εμείς το έχουμε ρίξει στο καλαμπούρι και στο χαβαλέ, …θα μας κοπεί απότομα το γέλιο.
agrinioreport

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9/2013


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χαρτονόμισμα των 25 ευρώ [εικόνα]

«Μούσα» του διαδικτύου φαίνεται ότι είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφού δεν υπάρχει μέρα που να μην τους εμπνέει για κάποια νέα δημιουργία.Αυτή τη φορά η αύξηση του εισιτηρίου εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ αποτέλεσε πηγή εμπνεύσεως για τους λάτρεις του διαδικτύου και του photoshop οι οποίοι φρόντισαν να τυπώσουν χαρτονόμισμα των 25 ευρώ με το πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη.Το internet περιέχει πολλές χιουμοριστικές φωτογραφίες του Άδωνι Γεωργιάδη εξαιτίας του γεγονότος ότι αναγκάζεται να πάρει επώδυνες αποφάσεις στον χώρο της υγείας.
 Πηγή iatropedia

www.iefimerida.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ένα από τα θέματα που θα μπει στο συμβούλιο την Δευτέρα και απασχολεί την Κατούνα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου είναι και η δωρεάν παραχώρηση κτηρίου για  αστυνομικό τμήμα Κατούνας. Να σημειώσουμε ότι αφορμή για την παραχώρηση του κτηρίου ήταν επιστολή που απέστειλε ο Αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Ανδρέας Αποστολόπουλος προς τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με αίτημα στα πλαίσια της μείωσης των δαπανών των υπηρεσιών και ότι επιβάλλεται η ανεύρεση δημοσίων κτιρίων για τη στέγαση της Αστυνομίας. 
Φυσικά αν κοιτάξουμε το χαρτί της αστυνομικής διεύθυνσης περιφέρειας  θα δούμε πως ο δήμος είχε δώσει το ναι για το ισόγειο που σήμερα φιλοξενείται το ΚΕΠ ή η αίθουσα συνεδριάσεων  μαζί με το ημιυπόγειο χώρο του πρωην ειρηνοδικείου.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" (ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ 30-9-2013)

Σας δημοσιεύουμε μια από τις φωτογραφίες που περιμένουμε αν εγκρίθηκε από την επιτροπή να λάβει μέρος  στον διαγωνισμό 


Στείλτε τις φωτογραφίες σας fotografikoxiromero@gmail.com


Σε χάρτη ρατσιστικών επιθέσεων του Guardian η Βόνιτσα


        Ολα τα ρατσιστικά χτυπήματα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα από τον Μαΐο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφάσισε να ταξινομήσει και να καταγράψει ο Guardian, προκειμένου να αποτυπωθεί μια πλήρης εικόνα των χτυπημάτων της Χρυσής Αυγής.
       Στον χάρτη καταγράφονται δυο περιστατικά βίας με επιθέσεις  κατά μεταναστών στην Ναύπακτο και την Βόνιτσα.

Eπεισόδιο στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου

Ένα αξιοσημείωτο επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο του Αγρινίου, στη συμβολή των οδών Σουλίου και Ζωοδόχου Πηγής μπροστά στη Μητρόπολη.  Ένα επεισόδιο που αναστάτωσε μια γειτονιά και απαιτήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας -που έχει προσαγάγει δύο άτομα- για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.Το συμβάν ξεκίνησε μετά από έντονη λογομαχία, για αδιευκρίνιστους λόγους,  ενός ηλικιωμένου και ενός νεαρού ρομά που πουλούσε φρούτα στο σημείο.  Οι δύο τους δεν περιορίστηκαν  στα λόγια αλλά πιάστηκαν και στα χέρια.  Μετά από λίγη ώρα στο σημείο προσήλθε ο πατέρας του ρομά κρατώντας σιδερολοστό  , αναζητώντας το άτομο που συνεπλάκη με το γιό του. Ο Ρομά ήταν έξω φρενών, έβριζε και απειλούσε άτομα που βρίσκονταν στο σημείο. Τότε κλήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ΔΙΑΣ κατέφθασαν  προσάγοντας πατέρα και γιο και αποκαθιστώντας την ηρεμία.   
agrinionews   

Είδος πολυτελείας το Αγροτικό Αυτοκίνητο

Πρακτικά ανέφικτη η αγορά του απ’ τους μικρούς και υπό εξαφάνιση αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Στροφή στα μικρά μονοκάμπινα και τα μεταχειρισμένα. Τα… θωρηκτά ρόλς – ρόϊς που έχουν κυριεύσει τους δρόμους, δεν ανήκουν σε αγρότες και ψευδεπίγραφα φέρουν τον τίτλο «αγροτικό». Επιδότηση ζητούν οι νέοι αγρότες.
Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός εξοπλισμός και η χρήση της τεχνολογίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία δύναται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στην παραγωγή, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων του χώρου. Είναι εξίσου γνωστό πως για τους αγρότες του δικού μας νομού, η απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού είναι κατά κανόνα άπιαστο όνειρο. Λόγω του κόστους φυσικά. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι πως ο μέσος αγρότης δεν δικαιούται να ονειρεύεται ούτε καν το εντελώς απαραίτητο εργαλείο δουλειάς, εκείνο που έχει ταυτιστεί μαζί του, σε τέτοιο βαθμό που να δηλώνει το επάγγελμά του και να φέρει τον τίτλο του: Το αγροτικό αυτοκίνητο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας στην Πάρο.


Η ενορία μας Αγίου Αθανασίου Κατούνας το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Πάρου.
Επισκεφθήκαμε Ιερές Μονές και προσκυνήματα του νησιού, όπως την Ιερά Μονή του Χριστού όπου εκεί φυλάσσεται η Αγία Κάρα του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, καθώς και την Ιερά Μονή του Αγίου Φιλοθέου. 
Κεντρικό προσκύνημα της εκδρομής μας ήταν ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όπου εκεί φυλάσσεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας μας.
Το πρωί της Τρίτης τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγίας μας, προσκυνήσαμε την Εικόνα της και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη. 

Σπήλαιο Κωνωπίνας… Στον αστερισμό της ελπίδας!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ 
      Επίσκεψη  Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών  στο Υπουργείο  Πολιτισμού και συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του  Υπουργού κ. Παναγιώτη Καρακατσάνη για το Σπήλαιο Κωνωπίνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
   Χθες 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, στην Αθήνα, διμερής συνάντηση μεταξύ Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου “ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ” και του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Καρακατσάνη, για το Σπήλαιο Κωνωπίνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας......

Tώρα τους φταίνε οι δημοσιογράφοι…Το agrinionews.gr εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Π.Τσακανίκα


Πληροφορούμαστε πως  ο  αγρινιώτης δημοσιογράφος  Παναγιώτης Τσακανίκας συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου  έπειτα  από μήνυση που υποβλήθηκε από τον πρώην αστυνομικό του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας  Κώστα Μπαρμπαρούση , εξοπλισμός του οποίου βρέθηκε χθες στην αστυνομική έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.
Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε η δημοσίευση (όπως πάντως έγινε σε πλήθος διαδικτυακών και έντυπων μέσων) στο agriniopress.gr φωτογραφίας του εν λόγω αστυνομικού που υπέβαλλε τη μήνυση υποστηρίζοντας  ότι παραβιάστηκαν προσωπικά του δεδομένα.
Βέβαια την ίδια ευθιξία δεν εμφάνισε στο παρελθόν  ο εν λόγω αστυνομικός συνεντευξιαζόμενος  ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενώ είναι προφανές ότι η στόχευση είναι μία: Η φίμωση του τοπικού Τύπου, το πλήγμα στην ελευθεροτυπία.  Η τακτική αυτή πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης . Το agrinionews.grεκφράζει την αλληλεγγύη  του στον Π.Τσακανίκα (ήδη αφέθηκε ελεύθερος  με προφορική εντολή Εισαγγελέα )και καταδικάζει την πρωτόγνωρη για τα τοπικά δημοσιογραφικά χρονικά αυτή εξέλιξη .

agrinionews

Σύλληψη δημοσιογράφου του agriniopress μετά από μήνυση του πρώην αστυνομικού του Μπαρμπαρούση


Σύλληψη του αγρινιώτη δημοσιογράφου, εργαζόμενου στο agriniopress.gr,  Παναγιώτη Τσακανίκα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο αστυνομικός-σε διαθεσιμότητα- Δ.Μακρής,  πρώην φρουρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση. O αστυνομικός  εξοπλισμός του  οποίου βρέθηκε χθες στην έφοδο  της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρινιο, κινήθηκε νομικά  για παραβίαση προσωπικών δεδομένων μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του στο agriniopress.gr (επρόκειτο για αναδημοσίευση από το zougla.gr  ενώ δεκάδες διαδικτυακά αλλά και έντυπα μέσα έπραξαν παρομοίως) .
Ο δημοσιογράφος το απόγευμα με προφορική εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος
Ουσιαστικά ο αστυνομικός βάλλοντας κατά της ελευθεροτυπίας επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να περάσει στην αντεπίθεση.
 Σαν μια πρώτη απάντηση το agriniopress.gr, επισημαίνει πως πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία του εν λόγω αστυνομικού 
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του ο αστυνομικός  δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει και σε εθνικό δίκτυο (ΑΝΤ1) και να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονταν
agriniopress

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ....Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ, ΘΥΡΡΕΙΟ, ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2013-2014
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Από το Δήμο μας αγωνίζονται 5 ομάδες στην κατηγορία αυτή Κατούνα, Αετός, Πάλαιρος, Θύρρειο και Μοναστηράκι.
    Ο 3ος όμιλος αποτελείται από 14 ομάδες και το πρωτάθλημα αρχίζει στις 28 Σεπτεμβρίου 2013. Ο όμιλος παραμένει με τις ίδιες περσινές ομάδες και εντάχθηκαν ακόμα οι: Αμφίλοχος, Φλόγα Παλαιομάνινας και Αχιλλέας Παπαδάτου.
     Την 1η Αγωνιστική ξεχωρίζουν οι Αγώνες ντέρμπυ: Αετός-Κατούνα, Πάλαιρος- Μοναστηράκι, κ.α.




Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως εξής:

Χρυσή Αυγή: Δελτίο τύπου για την αστυνομική έφοδο στα γραφεία της στο Αγρίνιο


Η Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής για την έρευνα και τα ευρήματα της αστυνομίας στα γραφεία της στο Αγρίνιο:
        Χθες το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε από την Ασφάλεια Αγρινίου να προσέλθουμε στα γραφεία της για κάποιο υπηρεσιακό λόγο. Αμέσως ο Γραμματέας της Τ.Ο. μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου ενημερώθηκε ότι γίνεται έλεγχος στα γραφεία μας παρουσία Εισαγγελέως.
       Από την επίσημη καταγραφή των ευρημάτων της Αστυνομίας προκύπτει ότι τίποτα παράνομο δεν υπήρχε στον χώρο των γραφείων μας, που να έχει σχέση με το Κίνημα. Η κακόβουλη σύνδεση μιας ιδιωτικής υποθέσεως και του Λαϊκού Συνδέσμου έχει στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, με ελπίδα να πλήξει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα...........
   Η Χρυσή Αυγή είναι ένα εκλεγμένο στο Ελληνικό κοινοβούλιο κόμμα με την ψήφο του Λαού, με νόμιμη πολιτική δράση πού δεν έχει λόγους να φοβάται για οποιονδήποτε έλεγχο.
      Το σάπιο πολιτικό κατεστημένο πειθαρχώντας στους "έξωθεν" εντολείς του μάταια προσπαθεί να πλήξει το ηθικό των μελών και των φίλων του Κινήματος, ο Αγώνας για την απελευθέρωση της Πατρίδος μας από τους οικονομικούς δυνάστες της θα συνεχιστεί αμείωτος!

Έσεται Ήμαρ!
google page rank